Espoossa sijaitsevan datakeskuksen hukkalämmölle uutta käyttöä – hyödynnetään kotien lämmityksessä syksystä alkaen

Teleoperaattori Elisan Säterissä sijaitsevan datakeskuksen hukkalämpöä aletaan hyödyntää kotien lämmityksessä ensi syksystä lähtien. Säterin datakeskuksen hukkalämpö ohjataan kaukolämmöksi, jolla lämmitetään koteja ja muita kiinteistöjä.

– Tuotanto siellä aloitetaan syyskuun lopulla tältä osin. Se on toiminnassa oleva datakeskus, jonka jäähdytysjärjestelmään tehdään korjausta ja lisätään tämä ominaisuus, kertoo hukkalämpöprojektissa tarvittavan lämpöpumppuratkaisun toteuttavan Nohewa Finland Oy:n toimitusjohtaja Terhi Pettersson.

Elisan tiedotteen mukaan datakeskuksen laitteista syntyvä hukkalämpö vastaa 400 omakotitalon tai 800 kerrostaloasunnon vuosittaista lämmitystarvetta. Elisan mukaan hukkalämmön hyödyntämisen taustalla on yhtiön pyrkimys tulla hiilineutraaliksi tämän vuoden aikana. Hukkalämpöprojektissa on mukana myös energiayhtiö Fortum.

Elisan Tapiolassa sijaitsevan konesalin hukkalämpöä on yhtiön mukaan ohjattu kiinteistöjen lämmitykseen Espoon alueella jo pidemmän aikaa.

Juttua muokattu kello 11.41: Korjattu Nohewa Oy:n nimi muotoon Nohewa Finland Oy.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut