Espoossa sijaitsevan datakeskuksen hukkalämmölle uutta käyttöä – hyödynnetään kotien lämmityksessä syksystä alkaen

Espoon Säterissä sijaitsevan Elisan datakeskuksen hukkalämmöllä lämmitetään tulevaisuudessa koteja ja muita kiinteistöjä. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Sirkku Aalto

Teleoperaattori Elisan Säterissä sijaitsevan datakeskuksen hukkalämpöä aletaan hyödyntää kotien lämmityksessä ensi syksystä lähtien. Säterin datakeskuksen hukkalämpö ohjataan kaukolämmöksi, jolla lämmitetään koteja ja muita kiinteistöjä.

– Tuotanto siellä aloitetaan syyskuun lopulla tältä osin. Se on toiminnassa oleva datakeskus, jonka jäähdytysjärjestelmään tehdään korjausta ja lisätään tämä ominaisuus, kertoo hukkalämpöprojektissa tarvittavan lämpöpumppuratkaisun toteuttavan Nohewa Finland Oy:n toimitusjohtaja Terhi Pettersson.

Elisan tiedotteen mukaan datakeskuksen laitteista syntyvä hukkalämpö vastaa 400 omakotitalon tai 800 kerrostaloasunnon vuosittaista lämmitystarvetta. Elisan mukaan hukkalämmön hyödyntämisen taustalla on yhtiön pyrkimys tulla hiilineutraaliksi tämän vuoden aikana. Hukkalämpöprojektissa on mukana myös energiayhtiö Fortum.

Elisan Tapiolassa sijaitsevan konesalin hukkalämpöä on yhtiön mukaan ohjattu kiinteistöjen lämmitykseen Espoon alueella jo pidemmän aikaa.

Juttua muokattu kello 11.41: Korjattu Nohewa Oy:n nimi muotoon Nohewa Finland Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 12. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 13. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 14. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 15. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.