Museot avautuvat: Weegeellä on tilaa turvaväleille

Lotta Mattilan Omilla jaloilla -niminen teos on sijoitettu Niittykummun metroaseman edustalle. Pian Lotta Mattilan taidetta nähdään Weegeellä. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Tapiolassa näyttelykeskus Weegeellä toimivien museoiden ovet avautuvat yleisölle 2. kesäkuuta. Aukioloajat ovat samat kuin ennen poikkeusaikaa, mutta Emma Shop avaa nyt ovensa tuntia myöhemmin eli kello 12 alkaen.

Espoon modernin taiteen museo Emma aloittaa kesäkautensa keraamisia eläinveistoksia esittelevällä Michael Schilkin feat. Lotta Mattila -näyttelyllä.

Kosketus-näyttelyn mediahuoneessa on 2. kesäkuuta alkaen nähtävillä Anni Puolakan teos Timanttimaha.

Helmikuun lopulla avatulle brittitaiteilija Tacita Deanin näyttelylle on saatu jatkoaikaa elokuun alkuun asti.

Futuro-talo on avoinna koko kesäkauden.

Näyttelyvieraiden ja henkilökunnan turvallisuudesta huolehditaan Emmassa monin tavoin.

Emma on pinta-alaltaan Suomen suurin taidemuseo, joten siellä taiteesta voi nauttia turvallisesti.

– Emmassa pystyy pitämään jopa 5–10 metrin turvavälit. Kaikkein ahtaimmissa näyttelytiloissa henkilökunta antaa tarkemmat ohjeet turvaväleistä, museonjohtaja Pilvi Kalhama kertoo.

Näyttelykeskus Weegee suosittelee riskiryhmille kaikkein hiljaisimpia aukiolotunteja. Väljintä Emmassa ja muissa museoissa on arkiaamuisin heti museon avauduttua kello 11.

Ruuhkaisimmat tunnit ovat perjantai-iltaisin ja viikonloppuisin.

Näyttelykeskuksen lipunmyynnissä, ravintolassa ja Emma Shopissa on pleksisuojat suojaamassa asiakkaita ja henkilökuntaa.

Käsidesiä on saatavilla sekä aulassa että näyttelytiloissa ja pintojen puhdistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Koronatilanteen kehittymistä seurataan tarkoin ja muutoksia tehdään tilanteen niin vaatiessa.

– Juuri valmistuneen Museokortti-organisaation teettämän tutkimuksen mukaan ihmiset ovat odottaneet museoiden avautumista. Valtavaa kävijäryntäystä ei kuitenkaan ole odotettavissa, Pilvi Kalhama toteaa.

Se on varmaa, että kansainvälisiä turisteja ei tänä kesänä ole tulossa, mutta kotimaisten kävijöiden odotetaan Emmassa osin korvaavan heidät.

– Ulkomaisten kävijöiden määrä kasvoi viime vuonna Emmassa huomattavasti, mutta tarkka määrä ei ole tiedossa.

Emman avautuessa ensimmäisen kahden viikonlopun aikana, 5.–7. kesäkuuta ja 12.–14. kesäkuuta, Emmassa voi nauttia kuvataiteesta musiikin säestyksellä.

Muusikko Anna Mantere kulkee näyttelytiloissa ja soittaa oboella klassisen musiikin helmiä ja elokuvamusiikkia.

Weegeellä avautuu 5. kesäkuuta uusi näyttely Jussi Jännes – Unelma puutarhakaupungista. Jännes (1922–1967) tunnetaan muun muassa Tapiolan puistoalueiden sekä kerrostalojen ja yksityistalojen pihapiirien suunnittelijana.

Näyttelyyn on digitoitu arkkitehtuurimuseon ja Espoon kaupunginmuseon kokoelmista Jänneksen Tapiola-suunnitelmien kokonaisuus, josta osa on nyt ensimmäistä kertaa esillä. Näyttelyn on tuottanut Espoon kaupungin Tapahtuma- ja kulttuuripalvelut.

Kamussa eli Espoon kaupunginmuseossa jatkuu näyttely Tuhat tarinaa Espoosta.

Kamun tiloissa aukeaa Bodom Ämmässuo – kaupunki kuvissa -näyttely.

Nähtävillä on yli 200 kuvaa 56:sta eri kaupunginosasta Bodomista Ämmässuolle valokuvasuurennoksina ja projisointeina. Näyttelyn avautuminen jouduttiin perumaan maaliskuussa koronan takia juuri avajaispäivänä, mutta nyt valokuvat pääsee katsomaan paikan päällä.

Lelumuseo Hevosenkengässä esillä ovat näyttelyt Kasarin lapset, Menopelileikki ja Laiva on lastattu leluilla. Kellomuseossa on katsottavissa Aika koneita -perusnäyttely.

Talomuseo Glimsissä (Glimsintie 1) on meneillään yhdessä Espoon perinneseuran kanssa toteutettu Maatilojen Espoo -näyttely, joka kertoo maalaismaisemista ja rakennetun ympäristön muuttumisesta Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut