Keilaniemen edustalle nousee kelluva vesipuisto

Keilaniemen edustalle nouseva vesipuisto on osa paikalla vuodesta 2017 toimineen vesiurheilukeskus Laguunin toimintaa. Arkistokuva. Päivi Tuovinen

Sirkku Aalto

Meren päälle Keilaniemen edustalle nousee kelluva vesipuisto. Vesipuisto on osa Keilaniemen edustalla jo pidempään sijainneen vesiurheilukeskus Laguunin toimintaa.

Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaéus kertoi Länsiväylälle perjantaina, että erilaisista kelluvista esteistä koostuvaa vesipuistoa rakennetaan parhaillaan.

– Ajanvaraus puistoon aukeaa maanantaina, eli siitä eteenpäin on varattavissa aikoja, Tilaéus sanoo.

Ensimmäiset ajanvaraajat saattavat Tilaéuksen mukaan päästä vesipuistoon vielä samana päivänä. Muun muassa liukumäkiä ja trampoliineja sisältävä vesipuisto soveltuu yli 6-vuotiaille uimataitoisille henkilöille.

– Jokaiselle kuuluvat päälle pelastusliivit. Jos haluaa, meiltä pystyy vuokraamaan myös märkäpuvun, Tilaéus sanoo.

Koronavirustilanteen takia vesipuistoon pääsee tavallista vähemmän ihmisiä yhtä aikaa. Normaalioloissa puistoon mahtuisi Tilaéuksen mukaan enintään 140 ihmistä, mutta määrää rajoitetaan aluksi 50 ihmiseen.

– Toimintoja rajoitetaan ja pidetään huolta siitä, että hygienia on kunnossa, Tilaéus sanoo.

Vesipuisto pyritään Tilaéuksen mukaan pitämään auki läpi loppuun asti. Keilaniemen edustalle tulevasta vesipuistosta kertoi ensimmäisenä Yle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.