Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leppävaaran vuosia valmistellun kaavan hintalappu arveluttaa Espoon päättäjiä – toistamiseen pöydälle lautakunnassa

Leppävaaran täydennysrakentaminen ja keskuksen toteuttaminen yhdeksi kokonaisuudeksi rantaradan molemmin puolin arveluttaa kaupunkipäättäjiä.

Muun muassa Sellon laajennuksesta ja uudesta ylikulkukäytävästä on laadittu asemakaavaehdotus. Kaavoitusta on valmisteltu noin seitsemän vuotta.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta on käsitellyt ehdotusta kaksi kertaa, ja tämän viikon kokouksessa ehdotus jätettiin edelleen pöydälle.

Lautakunnan puheenjohtaja Jouni J. Särkijärvi (kok.) kertoo, että suunnitelmissa pohdituttaa erityisesti mitä kaikki tulisi kaupungille maksamaan.

Leppävaara-suunnitelma on myös kaupungille helposti useiden kymmenien miljoonien hanke. Siihen liittyy kalliita ratkaisuja kuten radan ylikulku, pysäköinti ja Turuntien siirto.

Uusi kaava toisi runsaasti lisärakennusoikeutta yksityisille toimijoille, joiden aloitteesta kaavoitus on aloitettu.

Kyse on kaupungin kannalta kaavataloudesta eli kuinka paljon rakennusoikeudesta kertyisi ja mitä infrakustannukset olisivat Espoolle.

– Mitään summia ei ole esitetty. Minä ainakaan en lähtisi viemään kaavaa eteenpäin ennen kuin talouslaskelmia on ja varsinkaan nyt näinä niukkuuden aikoina, Särkijärvi sanoo.

Johtavana ajatuksena kaavasuunnitelmissa on saada Leppävaarasta yhtenäinen kokonaisuus. Kaupunkikuva on nyt ikään kuin eri maata pohjois- ja eteläpuolella.

Asemakaava mahdollistaisi kauppakeskus Sellon laajennuksen rautatien puolella, uuden lämpimän jalankulkuyhteyden radan ja Turuntien yli sekä pohjoispuolella korkeita asuintaloja, hotellin ja toimistotiloja.

Kauppakeskus voi suunnitelmien mukaan laajentua nykyisen bussiterminaalin päälle ja jalankulkuyhteys olisi samalla Leppävaaran matkakeskus myös junaliikenteelle.

Sellon laajennuksen alle muodostuisi myös säältä suojattua odotustilaa joukkoliikennematkustajille.

Läkkitorin yhteyteen on suunniteltu uusi puisto.