Kulttuuriin ja liikuntaan esitetyt leikkaukset antavat esimakua Kirkkonummen kunnan säästötavoitteista

Kirkkonummen kunnassa on ryhdytty pikaisesti etsimään säästökohteita jo tälle vuodelle pahasti huonontuneen taloustilanteen takia. Ehdotukset pitäisi olla valmiit kesäkuun aikana.

Taustalla on kunnanhallituksen runsaat kaksi viikkoa sitten tehty päätös talouden tasapainottamisesta. Kaikille kunnan toimialoille on annettu summat, joilla taloutta pitäisi tasapainottaa.

Sopeutustarpeeksi on koko kunnan toiminnoissa päätetty noin viisi miljoonaa euroa tänä vuonna.

Ensimmäisenä ehdotukset on listattu kulttuuri- ja liikuntatoimessa. Se on kunnan toiminta-aloista pienin.

Sen sopeutustarve on tänä vuonna noin 280 000 euroa ja ensi vuonna kaksinkertainen. Koko sivistys- ja vapaa-aikatoimen sopeutustavoite on tänä vuonna noin 1,7 miljoonaa euroa, josta valtaosa lankeaa päivähoidon ja koulujen kontolle.

Julkistettu lista säästötoimista antaa esimakua siitä, mitä kovien säästötavoitteiden toteuttaminen Kirkkonummen kunnassa voisi tarkoittaa.

Sivistystoimenjohtaja ehdottaa säästötoimina muun muassa, että Veikkolan sivukirjastosta luovutaan kokonaan ja Masalassa toimisi vain omatoimikirjasto.

Säästö tulisi vasta ensi vuodesta lähtien ja se olisi 220 000 euroa.

Tälle vuodelle ehdotetaan luopumista jäähallin ja Masalan monitoimihallin päiväajan käyttöoikeussopimuksista. Säästöä syntyisi 12 000 euroa tänä vuonna ja ensi vuonna 28 000.

Vapaa-aikapalvelujen asiakasmaksuihin ja ulkoisiin käyttövuoromaksuihin esitetään 10 prosentin korotusta ensi elokuusta alkaen.

Korotuksella lasketaan kunnan saavan lisätuloja tänä vuonna noin 55 000 euroa. Päätös rokottaisi seurojen ja yhdistyksien taloutta.

Listalla on koululaisia koskettava ehdotus koulukyydeistä. Koulukuljetuksen 1–3-luokkien kolmen kilometrin rajan nostamista lakisääteiseen viiteen kilometriin ehdotetaan. Säästö olisi tänä vuonna noin 18 000 euroa.

Liikuntapaikkojen ylläpidon ja vuosikorjausten määrärahoja karsittaisiin ehdotuksen mukaan tänä vuonna 100 000 eurolla.

Investointipuolella karsintalistalle voisivat joutua Veikkolan kuntoportaat ja kuntoradan korjaus.

Kantvikin lähiliikuntapaikan rakentaminen voi myös siirtyä viidellä vuodella. Rakentaminen alkaa kuitenkin tänä vuonna, jos 200 000 euron valtionavustuksesta saadaan päätös pian.

Keskustan urheilupuistossa on harkinnassa poistaa lähivuosien ohjelmasta skeittialueen ja monitoimikentän rakentaminen sekä yleisurheilukentän peruskorjaus.

Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta käsittelee säästöehdotuksia 3. kesäkuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut