Kesälomalaiset Louna ja Wilma olivat ensimmäisinä isossa altaassa – maauimalassa ja uimahallissa noudatettiin uusia sääntöjä

Uinti: Leppävaaran uimahallin ja maauimalan avautumista jonotettiin hymyssä suin. Väki jakautui tasaisesti kummallekin puolelle.

Wilma Sundt ja Louna Kasvio ovat Cetuksen kilpauimareita. He iloitsevat pääsystä treenaamaan isoon altaaseen. He viihtyvät muutenkin maauimalassa. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Louna Kasvio ja Wilma Sundt päättivät pari viikkoa sitten, että he haluavat olla ensimmäiset uimarit Leppävaaran maauimalan isossa altaassa. Tämän vuoksi he heräsivät kesäloman ensimmäisenä aamuna kello 6.

Varttuneempi väki ei pitänyt niin kiirettä pukuhuoneista altaalle, joten 14-vuotiaat kilpauimarit saivat hypätä ensimmäisinä 50 metrin altaaseen. He eivät olleet aivan ensimmäisinä jonossa hallin ovella.

Kummallakin oli myöhemmin maanantaina harjoitukset.

– Olemme treenanneet monta viikkoa Kilon hallissa. On todella kiva päästä tänne ulos uimaan isoon altaaseen. Maauimalassa viihtyy muutenkin kuin treeneissä. On kiva uida ja onhan täällä vesiliukumäkikin, Cetuksen uimarit kehuvat.

Sirkuksi itsensä esitellyt innokas uinnin harrastaja tuli Leppävaaran uimahallin oven eteen kello 6.30. Hän kertoo luulleensa, että uimaan pääsee jo kello 6.

– Jäin sitten tähän odottelemaan. On harmittanut, kun en ole päässyt uimaan. Hieno homma, että halli aukeaa. Menen sisälle uimaan. Käyn täällä Leppävaarassa ja Espoonlahdessa. Uin yleensä tunnin, Sirkku juttelee.

Hallin ja maauimalan avautumista odotteli ennen kello 7 reilut 50 henkilöä. Heillä oli hymyt herkässä.

– Vihdoin ja viimein maauimala aukeaa. Tätä on todella odotettu. Kesällä on kiva uida ulkona, Denise Kanervo tuumii.

Kanervoa ei suuremmin haitannut vaikka saunat eivät ole vielä käytössä.

– Ihan kuin lehmät olisivat päässeet kevätlaitumelle, kovalla kiireellä kohti pukukoppia kiirehtinyt eräs rouva kuvaili tuntemuksiaan.

Iso allas täyttyi nopsaan uimareista ja vesijuoksijoista. Sen sijaan monitoimiallas oli tyhjänä.

Molempien altaiden reunoilla oli ohjeistus kuinka monta henkilöä enintään altaissa saa olla ja muistutus turvavälistä. Uimavalvojat seurasivat, että näitä ohjeita noudatetaan.

Liikuntapaikkapäällikkö Jari Järvi on tyytyväinen, koska uimarit ovat noudattaneet ohjeistuksia.

– Katsotaan tuleeko hallitukselta ja aluehallintovirastolta uusia ohjeita ja vapautuksia. Niiden mukaan toimimme, Järvi sanoo.

Keski-Espoon ja Olarin uimahallitkin avattiin maanantaina mutta Espoonlahti ei auennut.

– Todennäköisesti yleisö ei pääse halliin ensi viikon maanantaina vaan vasta sen jälkeen. Korjattavaa on vielä sen verran, Järvi arvioi.

Espoon kaupungin uimahallit suljettiin 14. maaliskuuta.

Yleensä maauimalaan on päässyt toukokuussa äitienpäivää seuraavalla viikolla.

Yleisiä ohjeita

Uimahallit

Suositeltu uintiaika peseytymisen kanssa enintään kaksi tuntia.

Kaikissa tiloissa kahden metrin turvaväli muihin kuin perheenjäseniin.

Allaskohtaisia henkilörajoituksia tulee noudattaa.

Kahvio- ja aulatiloissa voi olla enintään 50 henkilöä kerrallaan.

Koko kesän avoinna Keski-Espoon ja Leppävaaran hallit sekä Leppävaaran maauimala. Maauimalan ja hallin välillä ei pääse kulkemaan.

Olarin uimahalli avoinna 26. kesäkuuta saakka.

Espoonlahden halli aukeaa 8. kesäkuuta jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.