Koronakriisi taustalla: Elokuvakeskus ja hotelli eivät tulekaan Tapiolaan, tilalle "pääkonttoritasoisia" toimistotiloja

Tapiolan ydinkeskuksen uudistamisessa on luovuttu hotelli- ja elokuvakeskushankkeesta, jota on pari vuotta kaavailtu kaupungin omistaminen kiinteistöjen paikalle.

Hanketta on valmistellut yksityinen taho Regenero Oy, jolla on ollut suunnitteluvaraus vuonna 1959 valmistuneen Tapiolan Liiketalo Oy:n ja siihen liittyvän vuonna 1989 valmistuneen KOy Kulttuuritorin paikalle.

Kaupunki osti kiinteistöt noin 7 vuotta sitten. Tilat on vuokrattu.

Tavoitteena oli suunnitella Marimekko-talona tunnetun rakennuksen paikalle yli 200 huoneen hotelli- ja elokuvakeskus. Tapiolan maamerkkinä tunnettu Keskustorni olisi saneerattu osaksi hotellia.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto jatkoi maanantaina Regeneron suunnitteluvarausta vielä vuodella eteenpäin. Kehityshanke on kuitenkin muuttunut alkuperäisestä ratkaisusta, kun hotelli ja sen yhteyteen ajateltu elokuvakeskus eivät enää sisälly hankkeeseen.

Hanketta on yhtiön mukaan muutettu, koska hotellia ei katsota olevan mahdollista toteuttaa lähiaikoina. Syynä on koronakriisin hotelli- ja matkailualalle tuoma epävarmuus.

Yhtiö on kuitenkin kiinnostunut toteuttamaan samalle paikalle liike- ja toimistorakennuksen.

Uudet toimistotilat ovat kaupungin mielestä tervetulleita Tapiolaan, kun suuri osa Tapiolan keskuksen toimistotiloista, kuten Vesiputoustalo, Raitinkartano, Kielas, Raitinlukko ja Satakielitalo, on poistunut tai poistumassa.

Kaupungin käsityksen mukaan näyttää ilmeiseltä, että Keskustorni pysyy edelleen toimistokäytössä.

Regenero näkee suunnitteluvarausalueen soveltuvan kaupunkikuvallisesti korkeatasoiselle toimisto- ja liikerakennukselle, jollaista Tapiolan keskustassa ei ole ollut tarjolla pääkonttoriatasoiselle toimistokäyttäjälle.

Tapiolan keskusta ollaan uudistamassa perusteellisesti. Kysymyksessä on poikkeuksellinen tiivis kaupunkikokonaisuus.

Kaupunki edellyttää, että Regeneron hankkeen suunnittelussa ja rakentamisessa on otettava huomioon keskuksen uudistustyö kokonaisuudessaan ja tulevan rakennuksen on oltava korkeatasoinen ja sen on sovelluttava hyvin Tapiolan entiseen ja uuteen arkkitehtuuriin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut