Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laitiselle, Tuomiselle, Monoselle ja Lindforsille 10 000 euron apuraha

Kiekko-Espoon joukkueessa viime kaudella pelanneista naisista neljälle on myönnetty verovapaa urheilija-apuraha. Nelli Laitinen ja Minnamari Tuominen saivat 10 000 euron apurahan viime vuoden tapaan. Emmi Rakkolaiselle ja Ella Viitasuolle myönnettiin 6 000 euroa.

Laitinen, Tuominen ja Rakkolainen oli valittu vuoden 2020 MM-kisoissa pelaavaan joukkueeseen. Valinta oli Rakkolaiselle ensimmäinen. Koronaviruksen vuoksi kisoja ei järjestetty.

Laitisen ja Tuomisen ohella Viitasuo kuului vuoden 2019 kotikisoissa MM-hopeaa saaneeseen joukkueeseen.

Espoossa asuva mutta Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustava Laura Mononen sai kuten vuosi sittenkin tehdyssä jaossa 10 000 euron apurahan.

Viime kauden selkäänsä parannellut ja sen vuoksi kilpailematta ollut Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors sai nyt 10 000 euron apurahan. Vuosi sitten helsinkiläiselle myönnettiin suurin apuraha, 20 000 euroa.

Samaa seuraa edustava keravalainen Linnea Ceder sai ensi kertaa urheilija-apurahan, 6 000 euroa.

Virallisesti apurahat myönsi tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Urheilija-apurahoja talvilajien urheilijoille jaettiin yhteensä 884 000 euroa. Apurahan sai 101 urheilijaa.

Suurimman 20 000 euron apurahan sai 11 urheilijaa. 31 urheilijalle myönnettiin 10 000 euron apuraha ja 59 urheilijalle 6 000 euron suuruinen apuraha.

Ministeri toteaa, että haluamme taata talvilajien urheilijoille työrauhan harjoittelulle näissä epätavallisissa olosuhteissa.

Apurahan tarkoituksena on turvata urheilijoille taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle niin, että urheilijat voivat menestyä kansainvälisissä arvokisoissa.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja myöntämisessä otetaan huomioon esimerkiksi urheilijan sitoutuminen valmennukseen ja menestys kilpailuissa.

Apurahan saajista teki päätökset opetus- ja kulttuuriministeriö. Esityksen niistä teki Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.