Laitiselle, Tuomiselle, Monoselle ja Lindforsille 10 000 euron apuraha

Kiekko-Espoon kapteeni Minttu Tuominen on kuulunut monta vuotta maajoukkueen kokoonpanoon. Arkisto/Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Kiekko-Espoon joukkueessa viime kaudella pelanneista naisista neljälle on myönnetty verovapaa urheilija-apuraha. Nelli Laitinen ja Minnamari Tuominen saivat 10 000 euron apurahan viime vuoden tapaan. Emmi Rakkolaiselle ja Ella Viitasuolle myönnettiin 6 000 euroa.

Laitinen, Tuominen ja Rakkolainen oli valittu vuoden 2020 MM-kisoissa pelaavaan joukkueeseen. Valinta oli Rakkolaiselle ensimmäinen. Koronaviruksen vuoksi kisoja ei järjestetty.

Laitisen ja Tuomisen ohella Viitasuo kuului vuoden 2019 kotikisoissa MM-hopeaa saaneeseen joukkueeseen.

Espoossa asuva mutta Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustava Laura Mononen sai kuten vuosi sittenkin tehdyssä jaossa 10 000 euron apurahan.

Viime kauden selkäänsä parannellut ja sen vuoksi kilpailematta ollut Espoon Jäätaitureiden Viveca Lindfors sai nyt 10 000 euron apurahan. Vuosi sitten helsinkiläiselle myönnettiin suurin apuraha, 20 000 euroa.

Samaa seuraa edustava keravalainen Linnea Ceder sai ensi kertaa urheilija-apurahan, 6 000 euroa.

Virallisesti apurahat myönsi tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen. Urheilija-apurahoja talvilajien urheilijoille jaettiin yhteensä 884 000 euroa. Apurahan sai 101 urheilijaa.

Suurimman 20 000 euron apurahan sai 11 urheilijaa. 31 urheilijalle myönnettiin 10 000 euron apuraha ja 59 urheilijalle 6 000 euron suuruinen apuraha.

Ministeri toteaa, että haluamme taata talvilajien urheilijoille työrauhan harjoittelulle näissä epätavallisissa olosuhteissa.

Apurahan tarkoituksena on turvata urheilijoille taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle niin, että urheilijat voivat menestyä kansainvälisissä arvokisoissa.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia ja myöntämisessä otetaan huomioon esimerkiksi urheilijan sitoutuminen valmennukseen ja menestys kilpailuissa.

Apurahan saajista teki päätökset opetus- ja kulttuuriministeriö. Esityksen niistä teki Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.