Hallituksen lisäbudjetti: Espoo on saamassa hieman alle 140 miljoonaa kaupunkiradan jatkeeseen

Espoon kaupunkiradan jatke Leppävaarasta Kauklahteen on suunniteltu valmiiksi ja on odottanut valtion rahoitusta. Päivi Tuovinen

Paavo Rantalainen

Hallitus kertoi tiistai-iltana uudesta lisäbudjetista, johon sisältyy isoja liikennehankkeita. Yksi niistä on kaupunkirata Leppävaara-Kauklahti.

Asiasta kertoi Twitterissä myöhään tiistai-iltana liikenneministeri Timo Harakka (sd.). Sosiaalidemokraattien espoolainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Maria Guzenina puolestaan kirjoitti tiistai-iltana Twitterissä, että valtiolta olisi tulossa kaupunkirataan lähes 140 miljoonaa euroa.

Lisäraiteet Leppävaarasta Kauklahteen eli kaupunkiradan jatke on ollut valmiiksi suunniteltu jo vuodesta 2014, mutta valtion rahoitusta ei ole tullut.

Rata maksaa viime vuoden hintatasossa noin 275 miljoonaa euroa. Se voisi olla valmis 4–5 vuoden kuluttua, kun lopullinen toteutuspäätös on tehty.

Kaupunkirata lisää kapasiteettia ruuhkaisella rantaradalla.

Lisäraiteet mahdollistavat tiheän lähijunaliikenteen Kauklahteen saakka nykyisen Leppävaaran A-junaliikenteen jatkoksi.

Kun kaupunkirata on valmis, on mahdollista lisätä myös Kirkkonummen junaliikennettä, joka sujuvoituisi myös siitä, että pysähdyksiä U-junilla voitaisiin vähentää Espoossa.

Uusi kaupunkirata ja lisääntyvä liikenne tarvitsee myös lisää junakalustoa, jota on HSL on hankkimassa lähivuosina.

Kalustonlisäys vaatii myös Väyläviraston mukaan uuden varikon alkuvaiheessa ainakin joko kehäradan tai rantaradan varrelle.

Sijoitusvaihtoehtoina on esitetty muun muassa Mankkia tai Luomaa.

Edit 3.6.2020 klo 11.20: Otsikkoon päivitetty rahasumma.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut