Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiin 400 uutta mopoksi rinnastettavaa sähköistä kaupunkipyörää – "Varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle"

Sveitsiläinen yhteiskäyttöisiä pikasähköpyöriä tarjoava yritys Bond Mobility kasvattaa kokoaan Helsingissä. Viime kesänä Helsinkiin rantautunut yritys on tuonut Helsinkiin täksi kesäksi 400 sähkökäyttöistä yhteiskäyttö- eli kaupunkipyörää. Yhteiskäyttöiset pikasähköpyörät ovat asemattomia sähköpyöriä, jotka avustavat polkemista 45 km/h -nopeuteen asti, jonka vuoksi ne rekisteröidään Suomessa mopoiksi, joiden liikennesääntöjä pikasähköpyörien suhteen noudatetaan.

Jokaisen pikasähköpyörän mukana tulee lainmukainen kypärä. Asiakkaat varaavat pikasähköpyöriä kännykkäapplikaation kautta ja voivat palauttaa pyörät mihin tahansa julkiselle paikalle toiminta-alueen sisällä, kerrotaan tiedotteessa.

Pikasähköpyörien uusi hinnoittelu perustuu ajettuihin kilometreihin, joten ajoaika ei vaikuta maksettavaan summaan. Uudessa applikaatiossa on saatavilla myös kuukausipaketit, joissa on päiväkohtaiset kilometrirajat.

– Pikasähköpyörämme ovat varteenotettava vaihtoehto työmatka-autoilulle, ja siten auttavat vähentämään ruuhkia ja päästöjä pitkällä tähtäimellä, kertoo Bond Mobilityn Suomen maajohtaja Panu Kuhlberg tiedotteessa.

"Koronalingoiksi" epäiltyjen kaupunkipyörien hygieniaan ottaa nyt kantaa HKL: "Asiakkaan on itse huolehdittava puhtaudesta"

"Käyttäjäjoukko on homogeeninen" – Tutkimus selvitti kaupunkipyörillä liikkuvien taustoja