Länsimetron jatkeella alkaa kiskojen asennus

Kuvassa länsimetron jatkeen ratalinjaa. Timo Kauppila/Indav Oy

Länsimetron Matinkylästä Kivenlahteen kulkevan jatkeen rakennustyöt etenevät aikataulussa ja kesällä alkaa ratakiskojen asennus, tiedottaa metroa rakentava Länsimetro Oy.

Ratatunnelin päällysrakenneurakka alkaa pohjasepelin levityksellä. Urakan laajuudesta kertoo se, että sepeliä tuodaan tunneliin kuorma-autolla ja yhdellä kuormalla sepeliä saadaan noin viiden metrin matkalle. Yhteensä ratatunnelia on noin 17,5 kilometriä.

Sepelikerroksen alle molempiin tunneleihin tulee koko matkalle melueriste, jonka tarkoituksena on estää metron runkomelun kantautuminen yläpuolella oleviin rakennuksiin, Länsimetron Oy:n tiedotteessa kerrotaan.

Sepelin jälkeen tunneliin tuodaan vaihteet ja ratapölkyt. Pölkkyjä osuudelle tulee yhteensä 27 400 kappaletta, ja ne tuodaan Forssasta Parman tehtailta.

Pölkkyjen päälle tulevat kiskot, jotka saapuvat Espanjasta. Kiskot hitsataan 120 metrin mittaisiksi Kaipiaisissa Vosslohin tehtaalla.

Lopuksi kiskot kuljetetaan Vuosaaren sataman kautta nykyisen metrolinjan läpi Matinkylään ja sieltä edelleen uudelle osuudelle. Kuljetus tapahtuu yöaikaan. Ensimmäiset kiskot ovat jo saapuneet Matinkylään.

Kiskoasennuksen jälkeen kiinnitetään virtakisko. Virtakiskoon kytketään sähkö kesällä 2021, jonka jälkeen voidaan aloittaa koejaot.

Länsimetro Oy:n tiedotteen mukaan koko metrojatkeen urakka etenee aikataulun ja kustannusarvion mukaisesti. Tavoitteena on, että Länsimetro Oy luovuttaa asemat ja ratalinjan järjestelmineen HKL:lle liikennöitäväksi vuoden 2023 aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.