Espoossa saa tänä kesänä perustaa ravintolaterassin aiempaa helpommin

Espoon kaupunki helpottaa terassien perustamista keventämällä lupamenettelyä. Arkisto/Kaisa Paastela

Ravintoloiden ja kahviloiden terassien perustaminen helpottuu Espoossa alkaneena kesänä, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Espoon kaupunki on keventänyt kaupungin maalle pystytettävien terassien lupamenettelyä. Kaupungilta vuokratulla maa-alueella terassin perustaminen tai laajentaminen ei vaadi rakennusvalvonnan lupakäsittelyä, jos terassiin ei kuulu kiinteitä rakennelmia. Luvan terassin perustamiselle tai lisätilan vuokraamiselle voi saada yhdellä hakemuksella.

Vuokranmaksussa kaupunki tulee vastaan siten, että maanvuokrat laskutetaan vasta terassikauden päättyessä.

Yksityiselle maalle pystytettävien terassien osalta ravintoloiden ja kahviloiden on oltava yhteydessä kaupungin rakennusvalvontaan luvanvaraisuuden arvioimiseksi. Sama koskee tilanteita, joissa suunnitellaan kiinteitä aitauksia tai puiden kaatamista.

Naapurikaupunki Helsinkiin on puolestaan tulossa jättiterassi Senaatintorille. Tulevan jättiterassin ravintolayrittäjien haku alkoi torstaina.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Senaatintorin terassialueelle haetaan kuuttatoista yrittäjää. Asiakaspaikkoja on noin 480, vessoja tulee yhteensä 18. Suunniteltu avaus ajoittuu kesä–heinäkuun vaihteeseen.

Hanke on yksi Helsingin kaupungin toimista, jolla edistetään ravintolatoiminnan toipumista koronakriisin aikana ja jälkeen.

Suurterassin yleissuunnitelma pyritään julkaisemaan ensi viikolla.

– Rakennusvalvonta edellyttää, että rakennelmat kulttuurihistoriallisesti merkittävälle paikalle toteutetaan tyylikkäästi ja yhtenäisesti. Hehän se viimeisen sanan sitten sanovatkin, toteaa Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 12. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 13. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 14. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 15. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.