Espoossa saa tänä kesänä perustaa ravintolaterassin aiempaa helpommin

Espoon kaupunki helpottaa terassien perustamista keventämällä lupamenettelyä. Arkisto/Kaisa Paastela

Ravintoloiden ja kahviloiden terassien perustaminen helpottuu Espoossa alkaneena kesänä, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Espoon kaupunki on keventänyt kaupungin maalle pystytettävien terassien lupamenettelyä. Kaupungilta vuokratulla maa-alueella terassin perustaminen tai laajentaminen ei vaadi rakennusvalvonnan lupakäsittelyä, jos terassiin ei kuulu kiinteitä rakennelmia. Luvan terassin perustamiselle tai lisätilan vuokraamiselle voi saada yhdellä hakemuksella.

Vuokranmaksussa kaupunki tulee vastaan siten, että maanvuokrat laskutetaan vasta terassikauden päättyessä.

Yksityiselle maalle pystytettävien terassien osalta ravintoloiden ja kahviloiden on oltava yhteydessä kaupungin rakennusvalvontaan luvanvaraisuuden arvioimiseksi. Sama koskee tilanteita, joissa suunnitellaan kiinteitä aitauksia tai puiden kaatamista.

Naapurikaupunki Helsinkiin on puolestaan tulossa jättiterassi Senaatintorille. Tulevan jättiterassin ravintolayrittäjien haku alkoi torstaina.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Senaatintorin terassialueelle haetaan kuuttatoista yrittäjää. Asiakaspaikkoja on noin 480, vessoja tulee yhteensä 18. Suunniteltu avaus ajoittuu kesä–heinäkuun vaihteeseen.

Hanke on yksi Helsingin kaupungin toimista, jolla edistetään ravintolatoiminnan toipumista koronakriisin aikana ja jälkeen.

Suurterassin yleissuunnitelma pyritään julkaisemaan ensi viikolla.

– Rakennusvalvonta edellyttää, että rakennelmat kulttuurihistoriallisesti merkittävälle paikalle toteutetaan tyylikkäästi ja yhtenäisesti. Hehän se viimeisen sanan sitten sanovatkin, toteaa Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut