"Unelma omistusasumisesta istuu suomalaisissa tiukassa" – Asuntolainoja haetaan enemmän kuin vuosi sitten

Kokonaan digitaalisesti toteutettavien asuntokauppojen määrä on tänä keväänä lisääntynyt. Kuvassa Helsingin Bulevardia. Jussi Vehkasalo

Asuntolainahakemusten määrä on Nordean Helsingin konttoreissa kasvussa poikkeuksellisesta koronakeväästä huolimatta. Koko Suomessa asuntolainahakemuksia on tullut huhti- ja toukokuun vilkkaimpina viikkoina Nordeaan jopa 25 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna, kerrotaan tiedotteessa.

– Tahti on jatkunut alkuvuodesta yhtä vilkkaana eikä koronalla ole näyttänyt olevan vaikutusta haettavien asuntolainojen määrään. Unelma omistusasumisesta istuu suomalaisissa tiukassa, Nordean Helsingin toimipaikanjohtaja Sami Hämäläinen toteaa tiedotteessa.

Kaikilla asuntolainaa hakevilla ei vielä ole sopivaa kohdetta mielessään. Lainalupauksen kanssa on kuitenkin helpompi lähteä etsimään itselleen sopivaa asuntoa.

– Selvästi suurin osa asuntorahoitusneuvotteluista toteutetaan tällä hetkellä verkkotapaamisina. Myös kokonaan digitaalisesti toteutettavien asuntokauppojen määrä on tänä keväänä lisääntynyt.

Vaikka lainahakemuksia tulee nyt paljon, oli asuntokauppojen määrä erityisesti huhtikuussa laskussa. Toukokuussa talouden elpyminen myös tällä saralla kuitenkin näkyi jo.

Kohtuuhintaisten asuntojen hitas meni rikki – vuokraamalla asunnon pois voi tehdä hyvän tilin

Omakotitalojen kauppa kävi hyvin maaliskuussa

Liki identtiset kerrostalot toteutettiin puu- ja betonirunkoisina Helsinkiin – päästöjen lisäksi vertailtiin käyttöönoton jälkeisiä kosteuksien muutoksia rakenteissa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 12. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 13. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 14. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 15. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.