Espoon perussuomalaisten johdossa kuohuntaa – puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja eronneet

Espoon Perussuomalaisten puheenjohtaja ja toinen varapuheenjohtaja ovat äskettäin eronneet tehtävistään. Kuvituskuva. Eija Kvintus

Sirkku Aalto

Espoon perussuomalaisten johdossa kuohuu. Sekä paikallisyhdistyksen puheenjohtaja että toinen varapuheenjohtaja ovat hiljattain jättäneet tehtävänsä.

Espoon perussuomalaisten puheenjohtajuuden jättänyt Suvi Karhu kertoo Länsiväylälle eronneensa tehtävästä henkilökohtaisten syiden takia. Hän ei kuitenkaan halua eritellä syitä tarkemmin.

Eduskuntavaaleissakin ehdolla ollut Karhu on varavaltuutettu ja Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen.

Espoon perussuomalaisten toisena varapuheenjohtajana toiminut Seppo Kallunki vahvistaa Länsiväylälle eronneensa tehtävästään hiljattain.

– Siitä ei ole montaa päivää, kun ilmoitin, että en ole enää käytettävissä varapuheenjohtajana. Tässä oli kaikennäköistä syytä. Katson, että yhteistyö hallituksessa ei toimi ja kuntavaalit lähenevät, Kallunki sanoo.

– Jos yhteistyö ei toimi, niin silloin pitää antaa mahdollisuus niille, jotka luulevat onnistuvansa paremmin. Olen toiminut siinä pidemmän aikaa, mutta katsoin nyt mahdottomaksi jatkaa tehtävässä, Kallunki kommentoi.

Kallunki kertoo kuitenkin aikovansa jatkaa yhdistyksen hallituksen jäsenenä. Kallunki on Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan jäsen sekä kaupunginhallituksen konsernijaoston, elinkeino- ja kilpailukykyjaoston sekä tila- ja asuntojaoston varajäsen.

Espoon perussuomalaisten hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Cia Grönberg kommentoi asiaa niukasti.

– En voi kommentoida tätä tällä hetkellä vielä enempää. Voidaan toki palata asiaan myöhemmin, kun nämä kuviot ovat selvät, Grönberg sanoi perjantaina iltapäivällä.

Grönbergin mukaan hallituksen kuvioista on määrä kertoa ensi viikolla.

– Me kyllä kokoustetaan ihan tiiviisti, mutta en ota tarkemmin kantaa tuohon, mitä kokouksen sisällöissä on, Grönberg vastasi kysymykseen ensi viikon mahdollisesta kokouksesta ja sen sisällöstä.

Espoon perussuomalaiset on puolueen paikallisyhdistys Espoossa. Yhdistyksen toiminnasta vastaa sen hallitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa
 2. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 3. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 4. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 5. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 6. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 7. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 8. Tukes selvittää Helsingin kaupunginteatterin räjähdystä – Alalla pelätään, että vastaavia onnettomuuksia voi sattua muuallakin
 9. HSL-sovelluksessa voi maksaa lippuja nyt myös Pivolla
 10. Älä päästä koiraa sinileväiseen veteen – Näin tunnistat hengenvaarallisen myrkytyksen
 11. Luontoretki tutustuttaa Leppävaaran luontoon ja Hanikan luontopolkuun – ilmoittauduttava yhä ennakkoon
 12. USU: Ruumiinavauksia vähemmän kuin koskaan – Lääkäri: "Tämä on huolestuttava suunta"
 13. Hyvinvointi: Miia Hoisko, 37, omistaa 4 erilaista fillaria – "Yhdellä pyörällä ei pärjää, jos haluaa kehittyä useissa pyöräilylajeissa"
 14. Hyvinvointi: Vea Vainio ja Nella Kaartinen tanssivat metsässä, koska se tekee hyvää keholle ja mielelle – "Puhdistava, rauhoittava kokemus, jossa voi antautua hetkeen"
 15. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.