Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen säästölistalla myös kuntapoliitikkojen korvaukset – ehdotus leikkaisi 25 prosenttia kokouspalkkioista

Kirkkonummen kunnan koko taloudenpitoa käydään läpi ja etsitään säästökohteita. Myös kuntapoliitikot saattavat joutua luopumaan osasta kokouspalkkioitaan.

Kokouspalkkioihin kuluu Kirkkonummella vuodessa noin 400 000 euroa. Palkkio on kunnanvaltuuston kokouksesta 150 euroa ja lautakunnan 100 euroa.

Luottamushenkilöiden palkkioista pidätetään "puolueveroa", ja osa summasta menee paikallisille puolueyhdistyksille.

Palkkioasiaa käsitellään henkilöstöjaostossa keskiviikkona 10. kesäkuuta. Ehdotuksena on jaostolle, että palkkioista leikattaisiin 25 prosenttia. Näin syntyisi säästöä noin 100 000 euroa.

Lopullinen päätös palkkioista jää valtuustolle, joka on koolla 29. kesäkuuta käsittelemässä kunnan kaikkien toimialojen säästöehdotuksista.

Henkilöstöjaostossa on myös muita kulujen karsintakohteita esillä.

Kunnan työntekijöiden työterveyshuollon ei-lakisääteisen osan toimintaa ehdotetaan rajattavaksi ensi vuodesta alkaen.

Tarkoitus olisi vähentää laboratoriokäyntejä ja erikoislääkärikonsultaatioita, josta kertyisi säästöä noin 80 000 euroa vuodessa.

Kunnan kesätyöpaikkoihin ehdotetaan kajottavaksi. Ehdotuksen mukaan ensi vuonna kesätyöpaikkojen määrä puolitetaan tähän vuoteen verrattuna ja säästetään näin 90 000 euroa.