Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 70-vuotiaat voivat nyt hakea HSL-kausilipuista koronahyvitystä

70 vuotta täyttäneet voivat nyt hakea kausilipuistaan koronahyvitystä Helsingin seudun liikenteeltä. HSL hyvittää takautuvasti 70 vuotta täyttäneiden kausiliput, jotka ovat olleet voimassa 18.3.–31.5.

Hyvityksen saa, jos kausilippu on ostettu joko 18.3. tai sitä aikaisemmin. Hyvitystä maksetaan enimmillään 31.5. asti. HSL-kortilla saa olla edelleen ladattuna kausilippu, mutta kesäkuun alusta eteenpäin jatkuva kausi ei kuulu hyvityksen piiriin, HSL kertoo verkkosivullaan.

Hyvityksen saaminen ei edellytä käyntiä palvelupisteessä. Hyvityshakemuksen voi ladata HSL:n verkkosivuilta ja lähettää maksutta postitse. Lomakkeella ei voi hakea hyvitystä muista kuin 70 vuotta täyttäneiden kausilipuista.

HSL:n mukaan hyvitys maksetaan pankkitilille 2–4 viikon kuluttua siitä, kun hakemus on saapunut. Hyvitystä koronan vuoksi käyttämättä jääneestä kausilipusta voi hakea 15. heinäkuuta asti.