Matinkylän uusi lukio saamassa sittenkin ison liikuntahallin – nuorisotilojen kohtalo yhä auki

Iso liikuntahalli palautui maanantaina Matinkylän uuden lukion suunnitelmiin. Arkisto/Päivi Tuovinen

Paavo Rantalainen

Pallottelu Matinkylän uuden lukion isosta liikuntahallista ja alueen nuorisotiloista jatkuu. Välillä lukiohankkeessa on ollut mukana liikuntahalli ja nuorille tilat, kun taas välillä hanketta on säästösyistä karsittu.

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto palautti maanantaina alueellisen liikuntahallin lukiosuunnitelmiin.

Aiemmin kaupungin Tilapalvelut-liikelaitoksen karsimassa esityksessä nuorisotilasta ja alueellisesta liikuntahallista oltiin luopumassa. Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi karsitun esityksen kokouksessaan toukokuun lopulla.

Liikuntatilojen laajennus isoksi halliksi katsomoineen tuo hankkeelle lisähintaa noin 3,5 miljoonaa euroa. Lukion koko kustannusarvio on siten runsaat 41 miljoonaa euroa.

Liikuntahallin tarvetta on perusteltu muun muassa sillä, että Matinkylän alue kasvaa voimakkaasti ja lähes kaikissa muissa Espoon kaupunkikeskuksissa on vastaavat tilat.

Sen sijaan nuorisotilojen tulevaisuus jäi vielä auki. Jaosto kehotti pikaisesti selvittämään, pystytäänkö huonokuntoiseksi todettu Matinkylän monitoimitalo remontoimaan. Alueen nuorisotilat ovat nyt monitoimitalossa.

Jos monitoimitaloa ei selvitysten mukaan kannata kunnostaa, on jaoston mukaan myös nuorisotilat sijoitettava lukion yhteyteen kuten aiemmin oli tarkoituskin.

Jos nuorisotilat päätetään ottaa mukaan lukiohankkeeseen, jaosto kehottaa pikaisesti selvittämään korvaavia teatteritiloja espoolaisille harrastajateattereille.

Matinkylän lukiohanke menee vielä kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi.

Ison Omenan länsipuolelle suunnitellun uuden lukion on määrä olla valmis noin kolmen vuoden kuluttua.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut