Matinkylän uusi lukio saamassa sittenkin ison liikuntahallin – nuorisotilojen kohtalo yhä auki

Iso liikuntahalli palautui maanantaina Matinkylän uuden lukion suunnitelmiin. Arkisto/Päivi Tuovinen

Paavo Rantalainen

Pallottelu Matinkylän uuden lukion isosta liikuntahallista ja alueen nuorisotiloista jatkuu. Välillä lukiohankkeessa on ollut mukana liikuntahalli ja nuorille tilat, kun taas välillä hanketta on säästösyistä karsittu.

Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto palautti maanantaina alueellisen liikuntahallin lukiosuunnitelmiin.

Aiemmin kaupungin Tilapalvelut-liikelaitoksen karsimassa esityksessä nuorisotilasta ja alueellisesta liikuntahallista oltiin luopumassa. Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi karsitun esityksen kokouksessaan toukokuun lopulla.

Liikuntatilojen laajennus isoksi halliksi katsomoineen tuo hankkeelle lisähintaa noin 3,5 miljoonaa euroa. Lukion koko kustannusarvio on siten runsaat 41 miljoonaa euroa.

Liikuntahallin tarvetta on perusteltu muun muassa sillä, että Matinkylän alue kasvaa voimakkaasti ja lähes kaikissa muissa Espoon kaupunkikeskuksissa on vastaavat tilat.

Sen sijaan nuorisotilojen tulevaisuus jäi vielä auki. Jaosto kehotti pikaisesti selvittämään, pystytäänkö huonokuntoiseksi todettu Matinkylän monitoimitalo remontoimaan. Alueen nuorisotilat ovat nyt monitoimitalossa.

Jos monitoimitaloa ei selvitysten mukaan kannata kunnostaa, on jaoston mukaan myös nuorisotilat sijoitettava lukion yhteyteen kuten aiemmin oli tarkoituskin.

Jos nuorisotilat päätetään ottaa mukaan lukiohankkeeseen, jaosto kehottaa pikaisesti selvittämään korvaavia teatteritiloja espoolaisille harrastajateattereille.

Matinkylän lukiohanke menee vielä kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi.

Ison Omenan länsipuolelle suunnitellun uuden lukion on määrä olla valmis noin kolmen vuoden kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 6. Varo vaaraa metsässä: Sienimyrkytys vie kymmeniä sairaalaan vuodessa – Myrkytystietokeskukseenkin tulee sienistä satoja puheluja
 7. Talomuseo Glimsissä kuullaan puhetta vihapuheesta
 8. Etäopetus innosti opettajia: Digitaidot kehittyivät ja uusia oppeja viedään nyt lähiopetukseenkin
 9. Etätyöt ja etäkokoukset nostivat kodintekniikan kauppaa, erityisesti kuulokkeiden myynti kasvoi hurjasti
 10. Tuore tutkimus: Lukio vetää ylivoimaisesti eniten peruskoulun jälkeen, ammatillisista oppilaitoksista monella on edelleen stereotyyppinen mielikuva
 11. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 12. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 13. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 14. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 15. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa 12 uutta koronatartuntaa – testauspisteissä on nyt ruuhkaa
 2. Kirkkonummella jälleen koronatartunta päiväkodissa – yli 20 henkilöä karanteeniin
 3. Espoon terveyspalvelujen johtaja myöntää IL:lle: Terveysasemien asiakkaiden takaisinsoittoa odottaneita puheluja nollattu
 4. 33 000 koululaista palaa torstaina koulunpenkille – Espoossa varaudutaan vuorottelemaan lähiopetusta
 5. Lääkäri epäili, että tänään 100-vuotiaan espoolaisen Eila Stigin papereissa on väärä syntymäaika – "Näillä jaloilla ei käveltäisi, jos en tekisi niillä jumppaa"
 6. Valitus tuo Espoon kaupungintalon purkuun kuukausien aikalisän – "Tämä on jonkinnäköinen oikeusjärjestelmän sallima talonvaltaus"
 7. 83-vuotias kampaajamestari Rauni Lavinkoski on laittanut espoolaisten hiuksia jo 60 vuotta – ”Teen tätä työtä niin kauan kuin käteni toimivat”
 8. Espoon saaristoveneet kulkevat loppukesän enää vain viikonloppuisin
 9. Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä
 10. Korona varjostaa koulun alkua nupurilaisperheessä – "Lähtökohtaisesti lapset menevät, mutta lopullinen päätös tehdään ensi viikolla"
 11. Kirkkonummen ekoälykylään suunnitellaan kuuden hehtaarin aurinkopuistoa – tavoitteena tuottaa energiaa myös myytäväksi
 12. Kirkkonummella todettu koronatartunta päiväkodissa – lähikontaktit asetettu karanteeniin
 13. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 14. Vesiskoottereiden meteli häiritsee Suinonsalmessa –"Aina löytyy joku, joka haluaa leikkiä"
 15. Espoossa tulee tällä kerralla hakuun 78 omakotitonttia – viime vuonna saajat arvottiin lähes tuhannen hakijan joukosta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.