Keilaniemestä kasvaa myös virkistyskeidas – vesipuisto ja venenäyttely avattiin, suunnitteilla ulkouimala ja jättiravintola

Keilaniemen edustalla sijaitseva vesiurheilukeskus Laguuni on tunnettu aikaisemmin muun muassa wakeboardingista eli vesilautailusta. Tulevaisuudessa keskus voi saada naapureita ulkouimalasta tai isosta ravintolasta, jos ne toteutuvat. Päivi Tuovinen

Sirkku Aalto

Tänä vuonna vesipuisto ja venenäyttely, myöhemmin ulkouimala ja jättiravintola. Keilaniemen edustalle syntyy uusi virkistyskeskittymä, jos alueen nykyiset palvelut pysyvät ja suunnitteilla olevat toteutuvat.

Keilalahti Marina -venesatamaan on hiljattain perustettu veneiden koeajokeskus ja pysyvä venenäyttely, jossa on esillä useita veneitä. Sataman lähellä Länsiväylän kupeessa vuodesta 2017 lähtien toiminut vesiurheilukeskus Laguuni taas avasi viime viikolla kelluvista esteistä koostuvan vesipuiston.

Ennen kuluvaa kesää vesiurheilukeskus on tunnettu muun muassa vesilautailupaikkana.

– Kun aloitimme, meillä oli ihan uusi konsepti ja Keilaniemessä oli silloin paljon hiljaisempaa. Ihmiset tulivat paikalle varta vasten harrastamaan. Kävijämäärät ovat lähes tuplaantuneet joka vuosi ja viime vuonna kävijöitä oli lähemmäs 70 000, kertoo Laguunin toimitusjohtaja Juuso Tilaéus.

Hän pitää myönteisenä asiana sitä, että alueelle alkaa tulla lisää palveluita.

Keilaterassin edustalle lähelle vesiurheilukeskusta ja venesatamaa on jo pitkään ollut suunnitteilla noin tuhat asiakasta vetävä ravintola terasseineen ja tilaussaunoineen.

Keilaniemi on valtavan kansainvälinen paikka.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto myönsi ravintolahankkeelle suunnitteluvarauksen ensi kertaa loppuvuonna 2017, minkä jälkeen sitä on jatkettu kahdesti. Nykyinen varaus on voimassa kesäkuun loppuun.

Ison ravintolahankkeen toinen puuhamies Mehdi Younes kertoo, että hanketta ei ole haudattu.

– Ei missään nimessä. Olemme käyttäneet siihen kolme vuotta aikaa, energiaa ja euroja, Younes sanoo.

Ravintolahankkeella on nyt kilpailija, sillä Helsingin Katajanokalla sijaitsevaa Allas Sea Pool -merikylpylää pyörittävä Nordic Urban Oy sai viime viikolla Keilaniemen rannasta aluevarauksen ulkouimalan suunnittelemista ja kehittämistä varten. Nordic Urban kaavailee Keilaniemenpromenadin edustalle ainakin 25-metristä ulkouima-allasta saunoineen, ravintoloineen ja kokoustiloineen.

Mehdi Younes katsoo, että molemmille hankkeille riittää tilaa ja asiakkaita.

– Se on täysin uusi alue, joka tarvitsee vetovoimaa. Mitä enemmän toimijoita siellä on kuin yksi, niin kaikki tukevat toisiaan, Younes sanoo.

Samoilla linjoilla on ulkouimalaa Keilaniemen rantaan havittelevan Nordic Urbanin hankekehitysjohtaja Petteri Lautso.

– Uskon, että Keilaniemessä riittää asiakkaita aika monentyyppisille toimijoille siinä vaiheessa, kun isot hankkeet on toteutettu, Lautso sanoo viitaten esimerkiksi alueelle ulottuvaan pikaraitiotiehen ja sinne kaavailtuihin tornitaloihin.

– Se on helposti saavutettavissa oleva, kaunis merenrantapaikka. Uskomme, että saamme ihmiset tulemaan sinne paitsi töiden jälkeen, myös viikonloppuisin. Espoo kehittää Rantaraittia aika määrätietoisesti, mikä auttaa sitä, että virkistyskäyttö alueella paranee entisestään, Lautso sanoo.

Myös Keilalahti Marina -venesatamaan on ollut suunnitteilla ravintola.

– Jos siihen alkaa rakentua tuhatpaikkainen ravintola- tai konferenssikeskus, niin ei siihen kannata rakentaa toista, sanoo venesataman osake-enemmistön ostaneen Boat Store Finlandin toimitusjohtaja Tomi Varjonen.

Keilaniemeen kaavaillun ulkouimalan ilme tarkentuu suunnittelun edetessä. Petteri Lautson mukaan uimalaan voi tulla ympäri vuoden auki olevan 25 metrin altaan lisäksi muitakin altaita.

– Todennäköisesti sinne tulee kylmäuintimahdollisuus. Ja meidän filosofiaamme kuuluu se, että lapset otetaan hyvin huomioon, Lautso sanoo.

Kolmisen vuotta sitten avatussa Katajanokan merikylpylässä kävijöitä oli Nordic Urbanin mukaan vuonna 2018 noin 800 000, joista noin 300 000 osti pääsylipun. Lautso ei kerro Keilaniemen ulkouimalan tavoiteltua kävijämäärää, mutta sanoo sen olevan pienempi.

– Emme ajattele, että siellä olisi yhtä paljon turisteja kuin Katajanokalla, mutta ulkomaisia kävijöitä varmaan riittää. Keilaniemi on valtavan kansainvälinen paikka, Lautso sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.