Pyöräsuunnistajat kilpailevat sunnuntaina Espoon keskuspuistossa - "Uskon, että kaikki löytävät hyvin oman tilansa. Kilpailijat eivät lähde yhtä aikaa, joten alueella näkee yksittäisiä pyöräilijöitä"

Espoon keskuspuistossa voi tulevana sunnuntaina nähdä vilaukselta maastopyörällä pujahtavan suunnistajan. Espoon Suunta järjestää puiston Olarin puoleisessa päässä pyöräsuunnistuskilpailut.

– Tietääkseni Keskuspuistossa ei ole ennen ollut pyöräsuunnistuskisaa. Tämä on vuoden päästä järjestettävän SM-kilpailun esikisa, tapahtuman pääsihteeri Kari-Pekka Seppänen sanoo.

Aamupäivällä kello 10 alkaa sprinttikisa ja kello 15 on vuorossa keskimatka. Osallistujia tulee lähes 200. Heidän ikähaitarinsa on noin 10-vuotiaista reiluun 70 vuoteen.

– Tapahtuman aikataulu on suunniteltu niin, että noin kello 12–15 Keskuspuistossa ei liiku kilpailuumme osallistuvia pyöräsuunnistajia. Juuri tuohon aikaan alueella on yleensä eniten muita ulkoilijoita.

Seppänen kertoo, että ratasuunnittelussakin on otettu huomioon muut alueella liikkujat.

– Pyöräsuunnistuksessa liikutaan vauhdilla poluilla ja ulkoilureiteillä rasteja etsien. Uskon, että kaikki löytävät Keskuspuiston Olarin päässä hyvin oman tilansa. Kilpailijat eivät lähde yhtä aikaa vaan tipoittain, joten alueella näkee yksittäisiä pyöräilijöitä.

Radat jäävät metsään kisoja seuraavan reilun viikon ajaksi omatoimirasteiksi lajin kuntosuunnistajille. Kilpailuja varten alueesta on tehty pyöräsuunnistuskartta.

Vuoden 2021 lajin SM-kilpailut ovat Keskuspuiston Latokasken ja Vanttilan päädyssä.

Edit 12.6.2020 klo 9.40: Otsikkoon lisätty järjestäjän sitaatti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut