Kirkkonummella kaksi terveysasemaa päätyi leikkauslistalle

Kirkkonummen kunnan perusturvan säästöehdotuksissa olisi merkittäviä muutoksia terveyskeskuspalveluihin ja myös ikäihmisten palveluasumiseen.

Nopealla aikataululla tehdyssä säästöohjelmassa ehdotetaan Masalan ja Veikkolan terveysasemien sulkemista.

Kunnan kaikki terveyskeskuspalvelut siirtyisivät siten vajaan kahden vuoden kuluttua Kirkkonummen keskustaan valmistuvaan uuteen hyvinvointikeskukseen, jota rakennetaan parhaillaan.

Masalan terveysasemalla työskentelee 19 henkilöä ja Veikkolassa 9.

Terveysasemien sulkemisella saavutettaisiin ehdotuksen mukaan säästöä vuonna 2022 noin 150 000 euroa.

Lisäksi säästöehdotuksena on Volskodin sulkeminen ja palveluiden ostaminen ulkoa. Hoivakodin toiminnan lopettaminen ei tapahtuisi ihan heti, mutta parin vuoden kuluessa.

Volsin hoivakodissa on 40 paikkaa. Asukkaista kymmenen arvioidaan tarvitsevan sellaista hoitoa ja hoivaa, joka kunnan pitäisi jatkossakin järjestää itse.

Volsin sulkemisella ei juurikaan saavutettaisi suoraan säästöä, mutta toisaalta kiinteistö vaatisi 5–6 miljoonan euron remontin tai toiminnan siirtämisen toisaalle.

Viimeksi Volsin toimintaa on harkittu siirrettäväksi Killinmäen entiseen hoitolaitokseen, jonka kunta osti viime vuonna Helsingin kaupungilta.

Killinmäen kunnostamiseen ehdotetaan noin miljoonan euron remonttia, joka mahdollistaisi Toimarin ja mahdollisen kierrätyskeskuksen toiminnan tiloissa, muttei hoivakodin, joka vaatisi huomattavasti suuremmat muutostyöt kiinteistössä.

Kirkkonummen perusturvalautakunta käsittelee säästöohjelmaa torstaina 11. kesäkuuta, ja sitä puidaan edelleen 15. kesäkuuta kunnanhallituksessa ja valtuustossa 29. kesäkuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut