Tapiolan uimahallin kunnosta lisätietoa elokuussa – erilaiset ratkaisuvaihtoehdot valmistuvat syksyllä

Tapiolan uimahallin kunnosta ja kohtalosta saadaan lisätietoa syksyllä.

Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitoksen mukaan asiantuntijalausunnot uimahallin tilanteesta valmistuvat elokuussa ja erilaiset ratkaisuvaihtoehdot syksyn aikana. Tuolloin myös kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto saa raportin selvityksestä.

Kevään aikana Tapiolan uimahalliin tulevaisuuteen liittyen on tehty rakenneteknisiä lisäselvityksiä, kantavuuden tarkistuslaskelmia ja rakenteiden teknistä analysointia.

Aarne Ervin suunnittelema Tapiolan uimahalli avattiin vuonna 1965. Asemakaavalla suojeltu halli suljettiin neljä vuotta sitten rakenteellisten ongelmien vuoksi.

Hallin kohtalosta ovat kiinnostuneet ja siihen ovat ottaneet kantaa muun muassa Museovirasto, Suomen Arkkitehtiliitto ja Espoon kaupunki asukkaineen. Viime syksynä Espoon kaupungin suunnitelma järjestää arkkitehtuurikilpailu Tapiolan uudesta uimahallista kariutui.

Tapiolan uimahalli

Uimahallia laajennettiin peruskorjauksen yhteydessä 2005. Myöhemmin ilmeni, ettei korjaus onnistunut.

Uimahalli on korjausten vuoksi ollut suljettuna kesäkuusta 2016 saakka.

Rakennus on suojeltu rakennustaiteellisesti arvokkaana rakennuksena

Suojeltua rakennusta ei saa purkaa eikä siinä saa tehdä sellaisia korjaus- tai muutostöitä, jotka turmelevat sen rakennustaiteellista tai historiallista arvoa.

Uimahalli on valmistunut 1965. Sen suunnitteli arkkitehti Aarne Ervi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut