Kirkkonummen maanalainen toriparkki vastatuulessa – hinta liian kova sekä kunnalle että kiinteistönomistajille

Koko torin ympäristöä kaavoitetaan parhaillaan uusiksi Kirkkonummella. Samalla on ratkaistava tuleva pysäköinti torin, kirkon ja kirjaston ympäristössä. Arkisto/Ella Kajaste

Paavo Rantalainen

Pari vuotta suunnitellusta pysäköintihallista Kirkkonummen torin alle aiotaan keskustasuunnitelmissa luopua. Kiinteistönomistajat ja nyt kuntakin pitävät hanketta liian kalliina.

Koko torin ympäristöä kaavoitetaan parhaillaan uusiksi ja tarkoitus on ollut purkaa vanhat liiketalot ja rakentaa tilalle pääosin asuntoja, mutta myös katutason liiketiloja.

Samalla on ratkaistava tuleva pysäköinti torin, kirkon ja kirjaston ympäristössä.

Vaihtoehtoina on ollut joko maanalainen pysäköinti torin alla tai pysäköintilaitos. Nykyinen iso parkkipaikka on kunnan maata ja paikalle on suunniteltu kerrostaloja.

Toriparkkivaihtoehto valittiin jatkosuunnittelun pohjaksi viime vuoden alussa. Toriparkin on arvioitu maksavan runsaat kuusi miljoonaa euroa. Autopaikkoja tulisi noin sata.

Torin ympäristön kiinteistöjen omistajat ovat aiemmin pitäneet maanalaista pysäköintiä torin alla liian kalliina. Muun muassa Varuboden-Osla on vastustanut toriparkkiajatusta.

Kirkkotorin toriparkki on yhdyskuntatekniikan lautakunnan käsittelyssä 16. kesäkuuta. Esitys lautakunnalle on, että toriparkista luovutaan ja etsitään muita autopaikoitusratkaisuja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut