Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkailijoiden ykköshuoli vaihtui – vielä viime vuonna se oli terrorismi

Epidemiat ja pandemiat huolettavat matkustelevia suomalaisia nyt enemmän kuin terrorismi.

Viime vuonna oltiin eniten huolissaan terrorismista.

Vakuutusyhtiö Ifin tuoreessa kyselytutkimuksessa puolet suomalaisista ilmoittaa, että epidemiat ja pandemiat huolettavat heitä matkustellessa. Huoli kasvaa iän myötä.

Myös terrorismi huolettaa edelleen, mutta epidemiat ja pandemiat ohittivat ne matkailijoiden ykköshuolena.

Viimevuotiseen kyselytutkimukseen verrattuna myös luonnonkatastrofeista tai poliittisista selkkauksista oli huolissaan yhä harvempi matkailija.

Naiset ovat miehiä useammin huolissaan yhteiskunnallisista ilmiöistä matkaillessaan.

Ifin kyselytutkimuksen mukaan suurimpia erot naisten ja miesten välillä ovat huolessa matkailun vaikutuksesta ilmastonmuutokseen sekä eläinten kaltoinkohteluun.

Huoli epidemioista ja pandemioista matkailuun liittyen kasvaa selvästi iän mukana. Nuorista vastaajista eli 18–29 -vuotiaista vain 39 prosenttia kertoo ne huolekseen ja yli 60-vuotiaissa huolestuneita on jo peräti 61 prosenttia.

– Koronan takia tutkimustulos ja suomalaisten huoli epidemioista ja pandemioista on ymmärrettävä. Huoli näkyy myös kyselyinä. Nyt kun rajat alkavat vähitellen aueta ja matkustus varovaisesti lisääntyä esimerkiksi Viroon, niin asiakkaitamme kiinnostaa mitä matkavakuutus korvaa, toteaa Ifin tiedotteessa tuotepäällikkö Anne Uutela.

Kyselytutkimuksen tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä huhtikuussa YouGovin kuluttajapaneelissa.