Koronatartuntojen määrä kasvanut Espoossa – varmistettuja tapauksia nyt 873

Yhteensä 873 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, selviää Espoon viikoittaisesta koronatilannekatsauksesta. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneiden määrä on kasvanut Espoossa verrattuna viime viikkoon. Torstaihin mennessä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli sairastunut varmistetusti 873 espoolaista, mikä on 23 enemmän kuin viime viikon torstaina.

Laboratoriovarmistettujen koronatapausten määrä Espoossa on kasvanut viimeisen viikon aikana selvästi enemmän kuin sitä edeltävän viikon aikana. Viime viikon torstaina koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli sairastunut 850 espoolaista, mikä oli vain viisi enemmän kuin kaksi viikkoa sitten torstaina 28. toukokuuta.

Tartuntatiedot käyvät ilmi Espoon viikoittaisista koronatilannekatsauksista. Katsausten luvut ovat kumulatiivisia, eli tapausmäärissä näkyvät myös jo kaikki taudista parantuneet espoolaiset.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli tämän viikon torstaihin mennessä kuollut 22 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä. Luku ei ole muuttunut useampaan viikkoon.

Espoo julkaisee nykyisin viikoittain myös alueittaista tietoa koronatartunnoista kaupungissa.

Tämän viikon maanantain lukujen perusteella eniten koronatartuntoja tuhatta asukasta kohti oli Suur-Leppävaaran alueella (4,1) ja toiseksi eniten Vanha-Espoon suuralueella (3,3), johon kuuluu muun muassa Espoon keskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.