Lukioon viimevuotista tiukempi seula Espoossa – näillä keskiarvoilla pääsi sisään tänä vuonna

Espoon suomenkielisistä lukioista korkein keskiaervo vaadittiin Otaniemen lukioon. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Sirkku Aalto

Lukiopaikkaan vaadittiin Espoossa tänä vuonna korkeampi keskiarvo kuin viime vuonna. Paikkaan Espoon suomenkielisessä lukiossa vaadittiin nyt vähintään 7,83:n keskiarvo, kun viime vuonna lukiopaikkaan riitti keskiarvo 7,00.

Keskiarvolla 7,83 pääsi tänä vuonna Espoon yhteislyseon lukioon. Etelä-Tapiolan lukioon pääsi nyt alimmillaan keskiarvolla 8,83, kun eliittilukion maineessa olleeseen opinahjoon riitti viime vuonna yllättäen keskiarvo 7,00.

Myös Espoon ruotsinkielisen lukion, Mattlidens gymnasiumin, keskiarvoraja nousi tänä vuonna viime vuodesta. Paikka Mattlidens gymnasiumin yleislinjalta irtosi nyt 8,17:n keskiarvolla, kun viime vuonna alin hyväksytty keskiarvo oli 7,92.

Espoon suomenkielisistä lukioista korkein keskiarvo vaadittiin Otaniemen lukioon. Lukion yleislinjalle pääsi vähintään 9,31:n lukuaineiden keskiarvolla ja matematiikka- ja luonnontiedelinjalle 9,58:n keskiarvolla.

Lukiokohtaiset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain riippuen ensisijaisten hakijoiden määristä sekä muun muassa lukiokohtaisten aloituspaikkamäärien muutoksista.

Vain osa niistä hakijoista, joilla on alin vaadittava keskiarvo, on tullut valituksi kyseiseen lukioon. Jos useammalla hakijalla on sama lukuaineiden keskiarvo, otetaan valinnassa huomioon hakijoiden esittämät hakutoiveet ja sen jälkeen hakijoiden kaikkien aineiden aritmeettinen keskiarvo, Espoon kaupunki muistuttaa tiedotteessa.

Espoon suomenkielisissä lukioissa oli tänä vuonna 1 819 aloituspaikkaa, jotka kaikki täytettiin. Ruotsinkieliseen Mattlidens gymnasiumiin valittiin 200 opiskelijaa, joista 50 englanninkieliselle IB-linjalle.

Lukioiden keskiarvorajat Espoossa 2020

Espoon yhteislyseon lukio: 7,83

Espoonlahden lukio: 8,67

Etelä-Tapiolan lukio, yleislinja: 8,83

Haukilahden lukio, yleislinja: 8,92

Kaitaan lukio, yleislinja: 8,08

Kuninkaantien lukio: 9,08

Leppävaaran lukio, yleislinja: 8

Mattlidens gymnasium, yleislinja: 8,17

Otaniemen lukio, yleislinja: 9,31

Tapiolan lukio, yleislinja: 8,17

Viherlaakson lukio, yleislinja: 8

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut