Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukioon viimevuotista tiukempi seula Espoossa – näillä keskiarvoilla pääsi sisään tänä vuonna

Lukiopaikkaan vaadittiin Espoossa tänä vuonna korkeampi keskiarvo kuin viime vuonna. Paikkaan Espoon suomenkielisessä lukiossa vaadittiin nyt vähintään 7,83:n keskiarvo, kun viime vuonna lukiopaikkaan riitti keskiarvo 7,00.

Keskiarvolla 7,83 pääsi tänä vuonna Espoon yhteislyseon lukioon. Etelä-Tapiolan lukioon pääsi nyt alimmillaan keskiarvolla 8,83, kun eliittilukion maineessa olleeseen opinahjoon riitti viime vuonna yllättäen keskiarvo 7,00.

Myös Espoon ruotsinkielisen lukion, Mattlidens gymnasiumin, keskiarvoraja nousi tänä vuonna viime vuodesta. Paikka Mattlidens gymnasiumin yleislinjalta irtosi nyt 8,17:n keskiarvolla, kun viime vuonna alin hyväksytty keskiarvo oli 7,92.

Espoon suomenkielisistä lukioista korkein keskiarvo vaadittiin Otaniemen lukioon. Lukion yleislinjalle pääsi vähintään 9,31:n lukuaineiden keskiarvolla ja matematiikka- ja luonnontiedelinjalle 9,58:n keskiarvolla.

Lukiokohtaiset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain riippuen ensisijaisten hakijoiden määristä sekä muun muassa lukiokohtaisten aloituspaikkamäärien muutoksista.

Vain osa niistä hakijoista, joilla on alin vaadittava keskiarvo, on tullut valituksi kyseiseen lukioon. Jos useammalla hakijalla on sama lukuaineiden keskiarvo, otetaan valinnassa huomioon hakijoiden esittämät hakutoiveet ja sen jälkeen hakijoiden kaikkien aineiden aritmeettinen keskiarvo, Espoon kaupunki muistuttaa tiedotteessa.

Espoon suomenkielisissä lukioissa oli tänä vuonna 1 819 aloituspaikkaa, jotka kaikki täytettiin. Ruotsinkieliseen Mattlidens gymnasiumiin valittiin 200 opiskelijaa, joista 50 englanninkieliselle IB-linjalle.