Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukasmäärä satakertaistuisi Masalan naapurissa – Espoonlahden rantamaisemiin suunnitellaan isoa kerros- ja pientaloaluetta

Masalan vieressä sijaitsevan Majvikin ja Suvimäen kaavasuunnitelmat ovat valmistuneet. Espoonlahden rantamaisemaan on kaavailtu yli 2 000 asukkaan kerros- ja omakotitaloaluetta.

Tällä hetkellä alueella on vain parikymmentä asukasta ja siellä toimii Majvikin kurssikeskus ja Maanmittauslaitoksen paikkatietokeskus. Alue on pääosin metsäistä ja kallioista maastoa.

Kehä III:n ja rannan väliin on suunniteltu mittavaa rakentamista. Kerrostalot tulisivat tien puolelle ja pientalot lähemmäksi rantaa.

Alueen läpi on merkitty uusi katuyhteys, joka tulee Masalasta yli Kehä III:n ja rantaradan ja jatkuu uutta siltaa pitkin Kartanonrantaan (Sundsberg).

Rantaa pitkin on kaavailtu uusi jalankulku- ja pyöräilyreitti. Etelästä kulku uudelle alueelle tulisi siten Sundsbergin kautta ja pohjoisesta Kehä III:lta ja Masalasta.

Alueelta on Masalan asemalle enimmillään kilometri. Kehä III:n ja Majvikin kurssikeskuksen risteyksen kohdalle on suunniteltu myös uusi eritasoliittymä, mutta rakentamisesta ei ole mitään päätöksiä eikä aikataulua.

Suunnittelualue on suurimmalta osin yksityisessä omistuksessa. Maanomistajina ovat muun muassa valtio ja Ammattiliitto Pro, joka omistaa Majvikin kurssikeskus-hotellin. Asemakaava mahdollistaa kurssikeskuksen laajentamisen.

Valtio on sen sijaan luopumassa omistuksistaan ja paikkatietokeskus on päätetty siirtää Espoon Otaniemeen.

Kaavaehdotus muuttaisi myös Sundsbergin liikennettä, koska Majvikista ja Suvimäestä tulisi uusi katuyhteys ja kiertoliittymä Kartanonrannan koulun lähettyville.

Kaava-alueeseen sisältyy myös Sundsbergissa Keskon tontti, jolla on nyt väliaikainen kauppa.

Kesko on ilmoittanut, että se rakentaa samalle paikalle uuden K-kaupan, kun kaava on hyväksytty.

Majvik-Suvimäen kaavahanke on ollut vireillä jo vuosia. Ensimmäiset luonnokset esiteltiin kolme vuotta sitten.

Alueella on todettu liitto-oravia ja jo valmisteluvaiheessa on valittu kaavasta hallinto-oikeuteen. Valituksen käsittely on kesken.

Majvikin ja Suvimäen alueen rakentamista on ajoitettu aloitettavaksi vuosina 2024–2025, jolloin ensimmäisenä toteutettaisiin infratyö eli kadut ja kunnallistekniikka.

Kunta on kuitenkin viimeisimmissä säästösuunnitelmissa siirtänyt hankkeen vuoden 2025 jälkeiseen aikaan.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee Majvikin ja Suvimäen asemakaavaehdotusta tiistaina 16. kesäkuuta.