Kirkkonummen asukasluku ylitti 40 000:n rajan ja muuttoilmoituksista löytyi Helsingistä muuttanut perhe – "Tuntuu kyllä vahvasti siltä, että parempaa paikkaa ei ole asua"

Parman perhe muutti Helsingistä Kirkkonummelle toukokuussa. Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen kunnan kehityksessä ylittyi yksi merkkipaalu toukokuun puolivälissä. Kunnan asukasluku nousi yli 40 000:n.

Kunta halusi antaa kehitykselle kasvot ja tutki muuttoilmoituksia viime kuussa, kun rajapyykki ylittyi.

Juuri kymmentuhannen vaihtuessa Kirkkonummelle muutti Parman perhe Helsingistä.

Helsingin Paloheinästä tulivat muuttokuorman kanssa Kirkkonummen Sundsbergiin Marjo ja Ville Parma sekä heidän kaksi lastaan.

Ajatus Kirkkonummelle muuttamisesta virisi Ville ja Marjo Parman mieleen lomareissulla.

– Olimme lomalla Kreetalla tutun perheen kanssa, ja he kertoivat ”Onnellisten kylän” sijaitsevan Sundsbergissa. Asia jäi hautumaan mieleemme. Tutustuimme tarkemmin alueeseen ja huomasimme, että siellä on hyvät puitteet lapsiperheen asumiseen.

– Nyt muutaman viikon jälkeen tuntuu kyllä vahvasti siltä, että Kirkkonummea parempaa paikkaa ei ole asua, kertoo Ville Parma.

Tutustuminen lähiympäristöön on vain lisännyt tyytyväisyyttä.

– Rikas luonto ja meri ovat ihan siinä lähes kotimme vieressä. Lisäksi pääkaupunkiseudun kainalossa oleva sijainti on optimaalinen. Turvallisuus on meille tosi tärkeä asia. On hienoa, että pian 7-vuotias tyttäremme voi kulkea elokuussa hiekkatietä pitkin kouluun ilman isoja risteyksiä tai läpikulkuliikennettä.

– Lähiharrastusmahdollisuudetkin ovat oivat vaikkapa maastopyöräilyyn tai talvella avantouintiin. 5-vuotias poikamme on innostunut pyöräilystä läheisellä bmx-radalla, Ville Parma listaa.

Parman perhe kutsuttiin juhlistamaan tapahtumaa Kirkkonummen Yrittäjien kesän avajaistapahtumaan Jeppakseen torstai-iltana.

Kunta muisti perhettä juhlatilaisuudessa kukituksin ja paikallisten yritysten yhteensä 2 020 euron lahjakorteilla.

Tilaisuudessa kunnanjohtaja Tarmo Aarnio muisteli, että edellisen kerran juhlittiin samanlaista tapahtumaa vuonna 2002. Silloin ylitettiin 30 000 asukkaan raja.

Tuolloin annettiin lahjaksi pankkitalletus perheelle, jolle oli syntynyt vauva ja samalla väkiluku meni uudelle kymmentuhannelle.

Aarnio on tavannut perhettä joskus kaupassa, he asuvat edelleen Kirkkonummella.

Kunnan väkiluvun kasvu oli pitkään erittäin nopeaa, mutta on viime vuosina hidastunut.

Tänä vuonna on kasvu taas piristynyt huomattavasti, ja 40 000 asukkaan merkkipaalu saavutettiin jopa vähän yllättäen toukokuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut