Valtavasta junavarikosta pysyy merkintä Espoon ja Kirkkonummen rajalla – Espoon esitys kaatui selvin luvuin

Luoma ja Mankki Kirkkonummen ja Espoon rajalla säilyvät uudessa maakuntakaavassa mahdollisena lähiliikenteen junavarikon sijoitusvaihtoehtona.

Kiistellystä varikosta äänestettiin maanantaina Uudenmaan maakuntavaltuustossa.

Kaavamerkintä varikosta päätettiin pitää maakuntakaavassa selvin äänestysnumeroin 48–26.

Kirkkonummen kahdesta maakuntavaltuutetusta Timo Haapaniemi (kok.) äänesti merkinnän poistosta ja Reetta Hyvärinen (vihr.) merkinnän säilyttämisen puolesta.

Kokouksessa junavarikon poistamista maakuntakaavasta esitti espoolainen Mia Laiho (kok.), joka vaati, että mahdollisia sijoituspaikkoja selvitetään vielä lisää.

Maakuntakaavassa ei Laihon mielestä tarvitse välttämättä olla varikkomerkintää ja varikkoa voidaan suunnitella myös Espoon ja Kirkkonummen omalla kaavoituksella.

Sinänsä Laiho ja muutkin varikkomerkinnän poistamista kannattaneet pitivät varikkoa tarpeellisena hankkeena, jota tarvitaan tulevaisuudessa jo Espoon kaupunkiradan takia.

Kirkkonummen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi piti myös varikkoa tarpeellisena.

− Ymmärrämme sen tarpeen, muttei väkisin eikä hinnalla millä hyvänsä ja huonolla valmistelulla, Haapaniemi totesi.

Haapaniemen mielestä varikolle voidaan löytää parempi paikka yhteisellä valmistelulla.

Kirkkonummea maakuntavaltuustossa edustanut Reetta Hyvärinen kannatti varikkomerkinnän säilyttämistä ja korosti, ettei se välttämättä merkitse varikon rakentamista Luomaan tai Mankkiin.

Varikko on Hyvärisen mielestä järkevä sijoittaa liikenteen päätepisteen lähettyville ja Mankki-Luoma on tulevan Espoon kaupunkiradan jatkon päässä.

Uudenmaan maakuntavaltuusto on pitänyt maratonkokousta jo kaksi päivää ja asioita jää vielä seuraavaankin kokoontumiseen, joka on näillä näkymin elokuussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut