Kesä Espoossa? Asiantuntija vinkkaa, mihin kannattaa suunnata

Lähimatkailu: Asiantuntija vinkkaa, mihin Espoossa kannattaa kesällä suunnata.

Keilaniemen Laguunissa on avautunut vesipuisto. Arkisto/Päivi Tuovinen

Sirkku Aalto

Lähimatkailu voi houkuttaa tänä kesänä yhä useampia, kun tarpeetonta matkustamista useimpiin maihin ei koronaviruspandemian takia suositella.

Tarpeetonta matkustamista muualle kuin Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan suositetaan yhä välttämään.

– Uskon, että porukka matkailee varmasti enemmän lähiseudulla ja löytää kotiseudun helmiä. Ja totta kai paljon sukulaisia tulee käymään täällä muualta Suomesta ja myös täältä lähdetään sukuloimaan lähelle, arvioi lähiluontokohteiden kehittämisen erityisasiantuntija Lennart Pettersson Visit Espoosta.

Visit Espoo on osa Espoon kaupungin markkinointiyhtiötä.

Jos mielii viettää kesää Espoossa, Petterssonilla on useampikin suositus sopiviksi kohteiksi.

Merellistä meininkiä ja luontoa kaipaava voi suunnata päiväretkille Isoon Vasikkasaareen ja Pentalaan, jotka ovat Petterssonin mukaan Espoon saarista suosituimpia. Niihin molempiin pääsee saaristoveneillä.

Perinteiseen telttaretkeilyyn ja tulisteluun sopivat Espoon ulkoilusaarista esimerkiksi Stora Herrö, Rövaren ja Gåsgrund. Myös niihin pääsee saaristoveneillä.

Jos saaristoon ei tee mieli lähteä, merellisestä tunnelmasta voi nauttia myös lähempänä mannerta.

Toiseksi retkikohteeksi Pettersson suosittaakin Espoon merenrantojen lähellä mutkittelevaa Rantaraittia. Kymmenien kilometrien mittaiselta virkistys- ja ulkoilureitiltä voi nälän iskiessä poiketa johonkin sen varrella sijaitsevista kahviloista tai ravintoloista.

Rantaraitin varrelta Matinlahdenrannasta löytyy myös sinne keväällä tullut yleinen grilli.

Lapsiperheille sopivaksi kohteeksi Pettersson vinkkaa Keilaniemen edustalle vasta auenneen kelluvan vesipuiston, joka on osa vesiurheilukeskus Laguunin toimintaa.

Kauempana Espoon rantaviivasta sijaitsevaksi kohteeksi Pettersson suosittaa Nuuksiota, jossa sijaitseva Haltian luontokeskuskin on taas auki.

Vierailun arvoisiksi lähikohteiksi Pettersson nostaa myös Oittaan ulkoilualueen leikkipuistoineen ja uimarantoineen. Lisäksi hän suosittaa yhdeksi kohteeksi myös Leppävaaran maauimalaa ympäristöineen.

– Se on mielestäni sellainen, joka kerää porukkaa ympäri pääkaupunkiseutua. Se on hyvä vaihtoehto esimerkiksi Uimastadionille, Pettersson sanoo.

Mikäli maauimalassa polskiminen ei houkuttele, löytyvät sen läheltä myös skeittipuisto ja leikkipuisto.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut