Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leeko Norsu purkaa korona-ajan pahaa oloa musiikkiin, mukaan tulee muitakin ajankohtaisia aiheita

Leeko Norsu on espoolainen bändi, joka sai korona-ajasta potkua tekemiseensä.

Rap-metallia soittava bändi julkaisee juhannusaattona tuplasinglen Koronakeissi.

– Minun oli pakko löytää kanava, jossa voi purkaa pahaa oloa. Musiikki oli siihen hyvä keino. Tämä oli itselle ikään kuin terapiaa hetkellä, jolloin Nostradamuksen lopunajan ennustukset tuntuivat toteutuvan, Lauri Kontulainen sanoo.

Bändi on myös rakentanut itselleen hahmot, joiden kautta trio toimii.

Levy on ollut tekeillä 3–4 vuotta, mutta muut työt ovat hidastaneet sen etenemistä. Debyytti Eskapismin perusteet ilmestyy syksyllä.

Leeko Norsu on omaksunut erilaisen tavan toimia: yhtenäisten  albumien vastapainoksi bändi julkaisee täsmäsinkkuja, jotka muodostavat oman kokonaisuutensa. Ne antavat myös mahdollisuuden astetta ajankohtaisempaan ilmaisuun ja nopeaan reagointiin.

– Osa meidän biiseistä on yhteiskunnallisesti kantaaottavia, osa kertoo tarinoita ihmisistä ja sisältää inhorealismia. Kirjoitan biisejä monesta näkökulmasta ja joskus vähän kieli poskellakin, Kontulainen kertoo.

– Kirjoittaessani mietin, voinko seistä näiden sanojen takana vielä viiden vuoden kuluttuakin.

Leeko Norsu esittelee lähettämässään tiedotteessa musiikkinsa näin: Musiikki alkaa hiljaisuudesta. Musiikki puhuu puolestaan. Tämä on räppiä ilman uhoa, metallia vailla itsetuhoa.

Koronapandemian aiheuttamat poikkeusolot heijastuvat selvästi tuplasinglen sanoituksiin. Väki istuu kotona kuulostelemassa oloa ja miettimässä, onko tämä koronaa. Kuoleman pelkokin on läsnä, mutta perhe tuo elämään iloa ja valoa.

Leeko Norsu julkaisee juhannusaattona 19. kesäkuuta tuplasinglen suuressa osaa striimauspalveluista, muun muassa Spotifyssa.

Täsmäsinkku Koronakeissin kahdessa kappaleessa kuuluu yhtyeen sanavalmius ja tekemisen palo — #norsucore.

Koronakevään sanelemana kaikki äänitykset hoidettiin eristyksissä ja omillaan, hajallaan mutta ajallaan. 

Leeko Norsun muodostavat hahmot Ben Tuges, LUU (kitarat) ja Myöhä (vokaalit ja bassot).