Espoossa kisataan kesällä kahdet kovatasoiset urheilukilpailut

Viime vuonna Oskari Mörö paransi Espoossa kauden parasta aikaansa 400 metrin aidoissa. Arkisto/SUL
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset teettävät sen, että Espoossa nähdään tänä kesänä kahteen kertaan kovatasoiset yleisurheilukilpailut.

Ensimmäisellä kerralla Leppävaaran stadionilla kilpailevat vain suomalaiset juoksijat ja hyppääjät.

Espoo Liikkuu Games järjestetään lauantaina 27. kesäkuuta.

– Tähän uudenlaiseen teemakilpailuun tavoitteemme on saada kussakin lajissa maamme parhaat urheilijat. Samaan aikaan Vantaalla Myyrmäessä heitetään keihästä, moukaria ja kiekkoa, kilpailupäällikkö Harri Lammi selvittää.

Esimerkiksi Esbo IF:n Oskari Mörö, joka juuri teki 200 metrin aitojen uuden SE:n, osallistuu 400 metrin aitoihin.

Kilpailupäällikkö kertoo, että 100 metrin aidoissa heillä on toiveena saada samalle viivalle kaikki kolme kotimaista kovaa menijää, Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske.

– Vasta myöhemmin selviää toteutuuko tuo.

Kolmiloikassa Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen tavoittelevat 14 metrin ylitystä.

– 100 ja 200 metrilläkin ovat mukana kotimaan huiput. Koronan vuoksi osallistujien määrä on kussakin lajissa rajattu. Lisäksi kenttälajeissa naiset ja miehet kilpailevat yhtä aikaa, Lammi jatkaa.

Hän muistuttaa, että kilpailuihin myydään koronarajoitusten vuoksi vain rajallinen määrä lippuja. Sen sijaan toiveissa on, että 5. elokuuta järjestettävään GP-kisaan niitä on myynnissä reilummin.

– Eurooppalaiset yleisurheilijat ovat jo kyselleet urheilijakoordinaattoriltamme Tuomo Saloselta pääseekö Espoossa kilpailemaan, Lammi kertoo ilahtuneena kisan kiinnostavuudesta myös ulkomailla.

Esbo IF ja Espoon Tapiot järjestävät yhdessä kummatkin kilpailut. Ne nähdään Ylen kanavilla.

Koronavirus siirsi ensin Espooseen toukokuulle suunnitellun Extreme Runin syksyyn. Nyt koko kaksipäiväinen hupijuoksuksi nimitetty tapahtuma on peruttu.

Saman kohtalon ovat kokeneet kaikki muutkin seitsemän tämän vuoden Extreme Runia.

Ensi vuoden Espoon-tapahtuman, joka on pääkaupunkiseudun ainoa, alustavat päivämäärät ovat 8. ja 9. toukokuuta. Ensimmäiseksi päiväksi Leppävaaraan rakentuu aikuisten rata ja toisena päivänä lasten rata.

Pandemia peruutti muitakin keväälle aiottuja urheilu- ja kuntoilutapahtumia, jotka järjestetään myöhemmin kesällä tai vasta syksyllä.

Länsiväyläjuoksu, perinteinen juoksukauden avaus huhtikuussa, on löytänyt uudeksi ajankohdakseen sunnuntain 30. elokuuta. Matkat säilyvät ennallaan ja ovat reilut 17 ja kuusi kilometriä.

Toukokuun alun polkujuoksu Bodom Trail on nyt sijoitettu vasta viikon 43 lopulle lokakuulle. Tuolloin juostaan ensin perjantaina pimeässä ja joukkuekisassa. Lauantaina voi edetä joko kuusi, 12 tai 21 kilometriä.

Pidempien matkojen Nuuksio Classic pidetään alkuperäisellä paikallaan 5. syyskuuta.

Espoon ympäriajoa ei voitu polkea toukokuun puolivälin paikkeilla. Giro d’Espoon uusi ajankohta on sunnuntai 9. elokuuta. Kilpa- ja kuntoajossa 111 kilometrin matkaan voi käyttää kuusi tuntia.

Perhepyöräily toteutetaan samana päivänä 10 kilometrin matkalla.

Syyskuun toiseksi viimeisen viikonlopun Folkhälsan Swimrun ja Rantamaraton ovat entisillä paikoillaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut