Pysäköinti muuttuu maksulliseksi kolmella alueella Espoossa

Pysäköinti muuttuu maksulliseksi kolmella alueella Espoossa. Samalla kehitetään digitaalisia ratkaisuja. Kuvassa Easyparkin mobiilipysäköintisovellus. Arkisto/Päivi Tuovinen

Pysäköinti muuttuu maksulliseksi kolmella alueella Espoossa. Maksullisuus koskee kaupungin omistamia pysäköintipaikkoja Leppävaarassa, Tapiolassa ja Matinkylässä Ison Omenan ja urheilupuiston lähellä.

Maksullisuus sisältyy laajaan yleisten alueiden toimenpideohjelmaan, jonka kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina.

Espoon kaupungin omistamilla maa-alueilla on noin 15 000 parkkipaikkaa. Ne ovat olleet toistaiseksi maksuttomia, vaikka esitys maksullisuudesta on ollut viime vuosina useasti esillä.

Maksullista pysäköintiä on perusteltu muun muassa sillä, että parkkipaikkoja riittäisi nykyistä paremmin asiointipysäköintiin palvelujen lähellä ja parkkipaikan etsintä vähenisi.

Pysäköinnin toimenpideohjelmassa on taustalla myös kaupungin ilmastotavoitteisiin liittyviä arvoja.

Perusteluissa huomautetaan, että ilmaisia pysäköintipaikkoja ei ole nytkään, vaan aina parkkipaikkojen ja -ruutujen kustannukset joku maksaa eli kaupungin kaikki veronmaksajat.

Toimenpideohjelmassa on yhdeksän kohtaa, joista useissa puhutaan digitalisaation kehittämisestä. Digiratkaisuilla tavoitellaan myös valvonnan kehittämistä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut