Suvelan uuteen kortteliin tulee myös vapaarahoitteisia vuokrataloja

Havainnekuva Suvelan Onnin alueesta. Vasemmalla Sunantie, oikealla Kirstintie. Avanto Arkkitehdit Oy ja Arkkitehtuuri- ja maisemasuunnittelu Nyman, Ristimäki Oy
Minna Airamaa

Minna Airamaa

Suvelaan rakennetaan neljä vapaarahoitteista vuokrakerrostaloa. Kerrostalot rakennuttaa sijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö yhtiö Avara ja ne nousevat Sunantien ja Kirstintien kulmaan.

Suvelan Onniksi kutsutulta alueelta on purettu useita 70-luvun kerrostaloja. Tilalle rakennetaan kokonaan uusi asuinkortteli, johon nousee useita kerrostaloja.

Avaran hanke käsittää neljä kerrostaloa, joihin tulee yhteensä noin 180 vuokra-asuntoa. Valtaosa asunnoista on kolmioita ja kaksioita. Joka viides asunto on yksiö. Hankkeen arvo on noin 40 miljoonaa euroa.

Avaran sijoitus- ja talousjohtaja Harri Retkin kertoo, että rakentaminen alkaa näillä näkymin jo syyskuussa. Valmista pitäisi olla vuoden 2022 syksyllä.

Alueelle tulee lisäksi muun muassa Espoon Asuntojen ja Asuntosäätiön taloja. Avaran talot ovat toistaiseksi ainoat vapaarahoitteiset vuokratalot uuden korttelin alueella.

Korttelin keskelle on suunniteltu asukkaiden oleskelu- ja leikkialueita.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut