Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

FC Espoolla maltilliset tavoitteet kaudelle – sarjan erikoisuutena loppukauden pelit minilohkossa

FC Espoon miesten edustusjoukkue pelaa tämänkin kauden Kakkosessa. Joukkueella on uutena vastuuvalmentajana Jukka Västinen.

– Tavoitteemme on säilyä sarjassa. Meillä on todella nuori joukkue, tuumii Västinen.

Sarjaa on pelattu kahden ottelun verran. Ne kummatkin päättyivät FC Espoon tappioon.

– Rökäletappioita ei tullut. Olimme pelissä mukana. Koska vastustaja oli karkumatkalla, oli hyökättävä. Vastustaja pääsi sitten tekemään maalin viime minuuteilla molemmissa otteluissa, valmentaja kertaa.

Hänen mukaansa joukkueessa näkyy se, että heidän pelaajillaan on vähemmän kokemusta Kakkosen peleistä kuin muilla.

– Joukkue muuttui lähes täysin viime kaudesta. Meillä on kuitenkin hyvä määrä pelaajia, kaikkiaan noin 25. Maalivahteja on kolme.

Osa pelaajista saa pelikokemusta seuran Kolmosen joukkueessa.

Västinen vakuuttaa, että vielä hän ei ole huolissaan joukkueensa menestyksen puutteesta. Hän muistuttaa, että joukkue on päässyt treenaamaan yhdessä vasta kolmisen viikkoa.

– Sama tilanne on tietysti muillakin, joten tässä vaiheessa on vaikea veikkailla voimasuhteita.

Joukkueella on harjoitukset neljä tai viisi kertaa viikossa. Niitä varten Västinen ajaa Espooseen Keski-Suomesta. Hänen piti valmentaa myös seuran A-junioreita, jotka karsivat SM-sarjaan.

– Joukkue luopui koronan jälkeen paikan tavoittelusta. Minulta korona vei työt Porvoosta, joten nyt olen työtön työnhakija ja valmennan vain edustusjoukkuetta.

Seuran A-juniorien joukkueesta moni pelaa miesten edustuksessa. Osa aiemmin A-junnuissa pelanneista jatkaa puolestaan seuran miesten kakkosjoukkueessa.

– Valmentaminen on minulle harrastus. Olen aikaisemmin valmentanut vain Keski-Suomessa muun muassa Naisten Liigan joukkuetta.

Vastuuvalmentaja odottaa FC Espoolta hyvää peliä kotiotteluissa. Sen on pystyttävä näyttämään parasta osaamistaan kotikatsomon edessä.

Kakkosessa pelataan ensin kolmessa lohkossa yksinkertainen sarja eli 11 ottelua. Sen jälkeen kussakin kolmessa lohkossa pelataan minilohko, joka on rakennettu alueellisesti.

FC Espoon kanssa minilohkon muodostavat Atlantis FC, GrIFK ja Klubi 04. Nämä joukkueet pelaavat keskenään kaksinkertaisen sarjan. Otteluja kertyy jokaiselle yhteensä 17.

– Etelässä on hienoa, kun tulee vähemmän bussissa istumista.

FC Espoon toiminnanjohtaja Mikko Taivassalo kertoo, että kahteen seuraavaan kotipeliin myydään lippuja ennakkoon.

– Myös paikanpäällä niitä myydään. Toiveemme on kuitenkin, että mahdollisimman moni ostaisi lipun ennakkoon viimeistään vuorokautta ennen ottelun alkua, jotta tiedämme keitä on tulossa paikalle, Taivassalo sanoo.

Koska sarja alkoi tavallista myöhemmin, myydään kausikortteja ainakin kesäkuun loppuun saakka.

FC Espoo–Pallo-Iirot Leppävaaran stadionilla sunnuntaina 28. kesäkuuta kello 15.