Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummen vajaan 4 miljoonan euron säästöistä esitys – kuplahalli aiotaan ulkoistaa, Veikkolan kirjaston kohtalo vielä avoin

Kuntatalous: Säästötavoitteesta jää runsas miljoona euroa vielä ensi vuodelle.

Kirkkonummen kunnanhallitus sai aikaiseksi maanantai-iltana esityksen kunnan tämän vuoden säästöistä. Lopulliset päätökset tehdään viikon kuluttua valtuustossa.

Tavoitteena kunnan eri toimialoilla on ollut viime viikot löytää noin 5 miljoonan euron supistuksia käyttötalouden toimintakatteeseen.

Kyse on kunnan juoksevista menoista ja toisaalta myös tuloista, muttei kuitenkaan veroista. Myös investointeja ja niiden tarpeellisuutta on katsottu lähivuosille.

Kunnan menoja on käyty tarkkaan läpi, kerätty säästöistä kerätty pitkät listat ja saatu esitys noin 4 miljoonasta eurosta.

Tavoitteesta jäi runsas miljoona euroa vielä ensi vuodeksi. Kokonaistavoite sopeutuksista on vuosina 2020–2022 vähintään 23 miljoonaa euroa.

Viime metreillä joitakin säästökohteita on siirretty ensi vuoden puolelle.

Lasten kotihoidontuen kuntalisän eli Kirkkonummi-lisän lakkautus on esityksessä nyt ensi vuoden alusta lukien.

Samoin Karuby skolania esitetään lakkautettavaksi ensi vuoden alusta, ei vielä elokuussa.

Veikkolan kirjastoa oli esitetty lakkautettavaksi ensi vuonna, mutta kunnanhallitus otti päätöksessä aikalisän.

Kirjaston kohtaloa, kuten korvaavia tiloja, päätettiin Matti Kaurilan (kok.) esityksestä selvittää edelleen ja palata asiaan syksyllä, kun ensi vuoden budjetista päätetään.

Ennen syksyn budjettineuvotteluja kunnanhallitus pyysi myös kustannusarviot sitä, mitä kirjaston toiminnan jatkaminen nykyisissä tiloissa maksaisi.

Masalan kuplahallin uusimiseen tänä vuonna varattua 600 000 euron määrärahaa oltiin jo poistamassa kokonaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Haapaniemen (kok.) ehdottamana päätettiin kuitenkin esittää valtuustolle, että hallia varten varataan tänä vuonna 200 000 euroa ja kuplahalli ulkoistetaan kirkkonummelaiselle järjestölle.

Lähtökohta sopimukselle on se, että kuplahalli on päivisin kunnan käytössä veloituksetta.

Sopimuksessa pitää myös taata se, että kaikki seurat ovat tasapuolisessa asemassa, kun hallia vuokrataan eteenpäin kirkkonummelaisille seuroille, kunnanhallitus linjasi.

Kunnan lähivuosien suuriin investointeihin ei ole tässä vaiheessa juurikaan puututtu, muuten kuin siirtämällä useita hankkeita investointiohjelmassa eteenpäin.

Ainut iso hanke, josta on päätetty luopua, on toriparkin rakentaminen.

Kantvikin lähiliikuntapaikalle on aloitusmääräraha tälle vuodelle. Hankkeeseen saatiin 125 000 euroa valtiolta avustusta, joka edellyttää liikuntapaikan rakentamisen aloitusta tänä vuonna.