Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimahalleissa ja maauimalassa voi taas saunoa Espoossa

Uimahalleissa ja maauimalassa voi jälleen saunoa myös Espoossa.

Uimahalliasiantuntija Ari Jaakkola Espoon kaupungilta kertoo, että avoinna olevien uimahallien ja Leppävaaran maauimalan saunat avattiin maanantaina. Tällä haavaa auki ovat Keski-Espoon, Olarin ja Leppävaaran uimahallit sekä Leppävaaran maauimala.

Espoo on saunojen avaamisessa samoilla linjoilla kuin naapurikaupunkinsa Helsinki. Helsingin kaupunki tiedotti viime viikon torstaina, että se avaa maanantaista alkaen saunoja maauimaloissaan ja kahdessa uimahallissaan.

– Kun Helsinki päätyi tuohon, niin teimme samalla päätöksen, että maanantaista lähtien saunat ovat käytössä, Jaakkola sanoo.

Espoon uimahallien ovet menivät kiinni maaliskuun puolivälin tienoilla koronavirustilanteen vuoksi. Keski-Espoon, Olarin ja Leppävaaran uimahallit sekä Leppävaaran maauimala avattiin maanantaina 1. kesäkuuta, mutta saunat eivät aluksi olleet käytössä.

Espoonlahden uimahalli ei ole vielä auki. Tosin uimaseura Cetus on saanut kesäkuun puolivälistä lähtien käyttää osaa hallin tiloista.

– Se selviää loppuviikosta, saadaanko halli auki ensi viikolla. Todennäköisesti, mutta ei aivan varmasti, Jaakkola sanoo.

Keski-Espoon ja Leppävaaran uimahallit sekä Leppävaaran maauimala ovat auki koko kesän.

Olarin uimahalli on auki vielä perjantaina 26. kesäkuuta, minkä jälkeen halli sulkeutuu noin kahdeksi kuukaudeksi. Hallin on määrä aueta remonttitöiden jälkeen elokuun lopussa.