Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt sitä saa! Sopivat säät ovat muokanneet mansikoista makeita

Pitkään jatkuneet suotuisat säät ovat saaneet mansikan pääsatokauden kunnolla käyntiin eteläisessä osassa maata.

Kypsyminen etenee päivä päivältä yhä pohjoisemmaksi mentäessä. Ensimmäiset marjat on poimittu jo Keski-Suomen korkeudella, tiedottaa Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto.

Mansikoita myydään tällä haavaa tiloilta, kaupoista, toreilta ja marjanmyyntipisteistä.

Myös itsepoiminta on marjatiloilla käynnistynyt ja on liiton mukaan tänä vuonna erityisen suosittua.

Kotimaiset mansikat ovat nyt hyvin makeita. Makeimmat mansikat syntyvät, kun yö- ja päivälämpötilojen ero on suuri. Helteiset päivät ja viileät yöt saavat aikaan mansikalle sen ominaisen maun.

Mansikoiden kulutushuippu ajoittuu kotimaisen sadon kypsymisajankohtaan. Suuri osa mansikasta käytetään tuoreena, mutta myös pakastaminen ja säilöminen ovat pitäneet hyvin pintansa.

Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto muistuttaa mansikan ostajaa ja poimijaa, että mansikka on herkkä marja, joka ei kestä rajua käsittelyä, eikä korkeaa lämpötilaa poiminnan jälkeen. Mansikka onkin syytä sekä tarjoilla että säilöä mahdollisimman tuoreena.

Mansikan suoramyynti- ja itsepoimintatilat löytyvät tästä osoitteesta.