Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polkupyöriä varastetaan Espoossa kiivaalla tahdilla – varkauksia tapahtunut erityisesti kolmella alueella

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo Twitter-tilillään, että poliisilaitoksen alueella on varastettu kesäkuun aikana jo yli sata polkupyörää. Niiden yhteisarvo on poliisin mukaan 84 000 euroa.

Varkaiden suosikkimerkki on Jopo, joiden varkauksia on tullut poliisin tietoon kesäkuussa yli 20 kappaletta.

Pyörävarkauksia on tapahtunut koko poliisilaitoksen alueella, mutta eniten Leppävaarassa, Olarissa ja Espoon keskuksessa. Pyöriä on viety juna- ja metroradan varresta sekä kauppakeskusten läheltä, mutta myös asuntojen pihoilta ja autokatoksista. Pyörät ovat olleet lukittuina, mutta lukot on murrettu.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni tekijöitä, mutta suurin osa pyörävarkauksista jää selvittämättä. Poliisi muistuttaa, että tehokkain keino välttää varkaus on säilyttää pyörää hyvin lukitussa tilassa tai kiinnittää pyörä kunnollisella lukolla johonkin kiinteään. Lukon olisi hyvä olla sellainen, ettei sitä saa murrettua helposti perustyökaluilla.

Länsiväylä kertoi aiemmin, että pyörävarkauksien määrä on noussut Espoossa voimakkaasti alkuvuoden aikana. Poliisin mukaan Espoossa anastettiin tammikuun ja kesäkuun alun välisenä aikana 550 polkupyörää.