Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lääkäriliitto: Lääkäreitä on Suomessa riittämiin – määrä noussut yli kahdella tuhannella vuodesta 2010

Suomessa on 261 asukasta yhtä työikäistä lääkäriä kohti. Lääkärien määrä on noussut kymmenessä vuodessa yli kahdella tuhannella.

Vuoden 2018 lopussa laillistettuja lääkäreitä oli 30 272, tiedottaa Lääkäriliitto. Määrä on peräisin Valviran ylläpitämästä Terhikki-rekisteristä.

Viime vuonna lääkäreitä valmistui Suomessa 657. Tänä vuonna lääketieteen opinnot aloittaa 725 uutta opiskelijaa. Lisäksi ulkomailla Kelan opintotuella lääkäriksi opiskelee 1 120 opiskelijaa.

Noin 60 prosenttia työikäisistä lääkäreistä on erikoistunut. Erikoisaloja on 50 ja suurin erikoisala on yleislääketiede. Suhteellisesti eniten viime vuosina on kasvanut geriatrian erikoislääkärien määrä.

Vuodesta 2010 Suomessa asuvien työikäisten lääkärien määrä on noussut yli kahdella tuhannella lääkärillä, keskimäärin 246 lääkärillä vuodessa.

– Lääkärien määrä Suomessa jatkaa edelleen kasvuaan ja lääkäritiheytemme on hyvää kansainvälistä tasoa. Jatkossa peruskoulutettuja lääkäreitä Suomessa on riittämiin, toteaa tiedotteessa Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halila.

Halilan mukaan painopiste tulisi nyt keskittää lääkärikoulutuksen resurssien ja laadun turvaamiseen sekä työolojen kehittämiseen.