Karhusuon uusi kirjasto avautuu elokuussa

Karhusuon kirjasto saa uudet tilat loppukesällä.

Kirjaston tilat ovat Karhusuon uuden koulun yhteydessä.

Uusi kirjasto avautuu samana päivänä kuin koulut alkavat eli 13. elokuuta. Avajaisia juhlitaan myöhemmin syksyllä, jos koronatilanne sen sallii.

– Koska kirjasto ja koulu sijaitsevat samassa rakennuksessa, niiden yhteistyö korostuu. Kirjasto on tärkeä osa oppimisympäristöä. Oppilaat ovat olleet mukana jo kirjaston tilojen ja toiminnan suunnittelussa, kirjastopalvelupäällikkö Katariina Lauronen kertoo.

Tiloihin on tulossa myös taidetta. Veera Kaamos Pitkäsen teoksesta Salainen kaupunki tulee kuvia jokaisen hyllyn päätyyn. Taideprojekti on toteutettu yhteistyössä Espoon Taiteilijakillan kanssa. Koulun oppilaat valitsivat Pitkäsen työn noin kymmenen vaihtoehdon joukosta.

– Uusi kirjasto on suunnilleen saman kokoinen kuin nykyinen, mutta avarampi, Katariina Lauronen kertoo.

Kirjasto on tärkeä osa oppimisympäristöä.

Vanhan kirjaston aineisto käydään tarkasti läpi ja vanhentunut ja huonokuntoinen materiaali poistetaan.

– Uuteen kirjastoon tulee 6 000–7 000 nidettä, kun nykyisessä on noin 7 500 nidettä. Varaamalla on käytettävissä koko Helmet-kirjastojen aineisto.

Lauronen uskoo, että kirjaston käyttö kasvaa.

– Mietimme uusia toimintatapoja. Syksyn aikana kartoitetaan, milloin henkilökunta on palvelemassa asiakkaita ja milloin kirjasto on käytettävissä omatoimisesti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut