Kirkkonummea yritetään nostaa jalkapallokartalla – yleisöä pitäisi saada nuoren joukkueen tueksi

Joukkueen valmentajat Kimmo Kantola ja Jarno Kärkkäinen. Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummi tunnettiin pari vuosikymmentä sitten jalkapallopaikkakuntana selvästi paremmin kuin nykyisin. Uutta

nousua on rakennettu, ja tänä kesänä on taas paljon pelissä.

Jalkapallokausi on alkanut ja Kirkkonummella on mahdollista nähdä paikkakunnan tasokkainta jalkapalloa kotikentän kauden avausottelussa tänään perjantai-iltana 26. kesäkuuta.

FC Kirkkonummen miesten edustusjoukkue kohtaa kotona Helsingin Palloseuran. Kauden ensimmäinen ottelu pelattiin Nummelassa pari viikkoa sitten.

Kauteen lähdetään luottavaisin mielin, vaikkei avausottelu mennytkään ihan nappiin ja tappio tuli.

– Meillä on nuori ja hyvä joukkue, jonka viime vuoden runko jatkaa. Paluumuuttajia on tullut, joten koossa on hyvin paikallinen porukka, päävalmentaja Jarno Kärkkäinen kertoo.

FC Kirkkonummi nousi viime kaudella kolmossarjaan. Tällä tasolla Kirkkonummella pelattiin miesten jalkapalloa viimeksi yli 10 vuotta sitten.

Nousu alkoi viime vuonna, jolloin myös jalkapallon peruskiveä laskettiin Kirkkonummella uudelleen.

Vuoden 2019 alussa fuusion jälkeen aloitti uusi seura, kun Kirkkonummi-Masala -akselilla pelaajat koottiin saman lipun alle.

Kauden tavoitteista päävalmentaja asettaa sanansa varovasti henkilökohtaisena mielipiteenään.

– Malttia on oltava. Minimitavoite on tietty Kolmosessa pysyminen ja toivottavasti mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, Kärkkäinen toteaa.

Otteluohjelma menee aluksi aika verkkaisesti, kun heti heinäkuussa on pieni kesätauko. Perjantain (26.6.) jälkeen seuraava kotiottelu on 10. heinäkuuta.

Jos elokuun maissa olisi jo pisteitä turvallisesti koossa ja sarjapaikka varma, olisi Kärkkäinen tyytyväinen.

Sarjanoususta ei päävalmentaja vielä halua sen enempää puhua. Loikka Miesten Kakkoseen on suuri ja se vaatisi koko lailla erilaista toimintaa erityisesti rahallisesti.

Nimittäin menestys ei ole vain kysymys hyvästä joukkueesta.

– Kyllä me urheilullisesti voisimme pärjätä, mutta ylemmässä sarjassa vaadittaisiin joukkueelle huomattavasti lisää taustavoimaa.

Yksi iso haaste Kirkkonummella on saada yleisö kiinnostumaan ja kotiotteluiden katsomo täyteen ainakin sen verran mitä korona sallii ja se sallii tällä hetkellä jo aika paljon.

– Jalkapallo on saatava yhdeksi vakavaksi kilpailijaksi kirkkonummelaisten vapaa-ajassa. Otteluista on saatava yhteisöllisiä tapahtumia, joihin tullaan viihtymään.

Kärkkäinen muistaa hyvin sellaista aikaa Kirkkonummella. Hän on käynyt kotikunnassaan läpi koko jalkapallokirjon junioritoiminnasta pelaajaksi ja vuodesta 2013 lähtien valmentajaksi.

Muistissa on esimerkiksi vuosituhannen alusta cup-ottelu, jolloin keskuskentän katsomo oli aivan täynnä.

FC Kirkkonummi on siis 26. kesäkuuta kello 18 kotikentällä ja portit ovat auki kaikille. Tosin pientä pääsymaksua kysytään, mutta senkin voi vielä edullisemmin hoitaa kausikortilla.

Hellekään ei haittaa, koska buffetista saa juotavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 2. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 3. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 4. Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei tiedossa jatkotartuntoja – koronapuhelin ruuhkautui tapauksen tultua julki
 5. Espoossa todettu 901 varmistettua koronatartuntaa – viikon aikana kuusi uutta tapausta
 6. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 7. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 8. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 9. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen
 10. Somessa on lietsottu huhuja Venäjällä sattuneesta ydinonnettomuudesta – Seurauksena mahdollisesti terveyshaittaa aiheuttava hamstrausilmiö
 11. "Sähköauto kulkisi tällä tuotannolla yli 10 miljoonaa kilometriä" – Sipoon jättimäiseen logistiikkakeskukseen asennetaan 4 000 aurinkopaneelia
 12. Vuokrat nousivat eniten isoissa kaupungeissa – poikkeusajasta huolimatta vuokra-asuntoja haettiin keväällä ennätysmäärä
 13. Kysely: Kosketuksia välttelee koronan takia enää alle puolet suomalaisista, myös luottamus asioinnin turvallisuuteen on noussut
 14. USU: Moni vuokranantaja vaati vuokralaiselta henkilötakaajan – Kuluttajaliitolla on erilainen suositus
 15. Lidlin jakelukeskuksissa kierrätetään kaikki jäte – saivat auditoinnissa korkeimman kierrätysluokituksen

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.