Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan urheilupuiston suunnitelmat nähtäville: Parkkipaikkoja lisätty, hotellia madallettu

Lähtökohta: Urheilupuisto käytössä koko rakentamisen ajan.

Tapiolan urheilupuiston asemakaavan muutos nytkähtää taas piirun verran eteenpäin. Jos sen mahdollistava rakentaminen aukioineen toteutuu, muuttuu alueen ilme täysin.

Suunnitelmat ovat tarkentuneet aikaisemmasta yleisölle nähtävillä olleesta osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Silti ollaan yhä suurten linjausten äärellä. Ne täsmentyvät lisää suunnittelun ja kaavoituksen edetessä.

– Aiemmin oli vielä mukana kolme erilaista vaihtoehtoa, joista yksi on valittu jatkosuunnittelun pohjaksi. Tässä stadionin viereen kaavailtu uusi monitoimihalli tulisi kiinni stadioniin, selvittää arkkitehti Toni Saastamoinen Espoon kaupungilta.

– Lisäksi asemakaavan muutoksessa lähdetään siitä, että kaikki kolme jalkapallokenttää olisivat pohjoinen-etelä suunnassa. Näille stadionin ulkopuolella oleville kentille saataisiin optimaaliset peliolosuhteet.

Yhtenä isona asiana koko urheilupuiston alueen asemakaavan muutoksessa on mahdollistaa jalkapallostadionin rakentaminen.

– Uusi stadion tulisi osittain nykyisen stadionin kohdalle mutta pohjoisemmaksi. Tavoite on, että rakentamisen ajan urheilupuistossa olisi käytössä väistökenttä. Tälle ulkokentälle tehtäisiin katsomorakenteet, jotka mahdollisesti jäisivät paikoilleen, Saastamoinen esittelee.

Parkkipaikkojen määrä herättää aina keskustelua.

Kaikki muut alueella nyt olevat rakennukset FC Hongan taloa ja jalkapallokenttien pukuhuoneita lukuun ottamatta jäisivät paikoilleen. Uutta sisäurheilutilaa voisi tulla monitoimihallin lisäksi mailapelihallin verran.

Nyt urheilupuistossa on useampi maanpäällinen parkkikenttä. Asemakaavan muutos lähtee siitä, että ne poistuvat. Pysäköintipaikkoja rajoittamalla kannustetaan joukkoliikenteen käyttöön.

Autot pysäköitäisiin jatkossa stadionin alapuolelle ja uuden monitoimihallin alle.

– Parkkipaikkojen määrä herättää aina keskustelua. Parkkipaikkojen määrää on nostettu. Aiemmin se oli 600 mutta nyt 800. Määrä voi kuitenkin vielä vähän elää.

Lisäksi kadun varteen tulee muutamia paikkoja. Lisäksi esimerkiksi Honkahallin ja Tapiolan liikuntahallin väliin jäisi pieni pysäköintialue.

– Ajatus on, että autolla tapahtumiin tuleva yleisö käyttäisi Tapiolan liityntäpysäköintiä ja jatkaisi matkaansa urheilupuistoon metrolla.

Alueelle suunniteltu hotelli on siirtynyt stadionin kyljestä hieman etäämmälle. Se on yhä alueen etelänurkassa. Kerroksia siinä voisi olla 14, kun aiemmin niitä mietittiin olevan 20.

Stadionin ja Koivu-Mankkaantien väliin sijoittuvat viisi asuinkerrostaloa saivat vastaavasti kerroksen lisää. Nyt kerrosluvuksi ehdotetaan enintään 13.

– Alueelle on mietitty useita aukioita. Urheilua palvelevat rakennuksen sijoittuisivat aukiosarjan ympärille. Tämäkin vaatii vielä jatkokehittelyä.

Nähtäville Tapiolan urheilupuiston asemakaavan muutosehdotus tulee Espoon kaupungin nettisivuille maanantaina 29. kesäkuuta. Se on nähtävillä 25. elokuuta saakka.

Muutosehdotuksesta pyydetään lausuntoja eri viranomaisilta ja asianosaisilta. Lisäksi kuka tahansa voi jättää siitä kirjallisen muistutuksen kaupungin kirjaamoon (PL 1, 02070 Espoon kaupunki) tai sähköpostitse kirjaamo@espoo.fi 25. elokuuta kello 15.45 mennessä.

Asemakaavan muutosehdotus menee kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyn jälkeen valtuuston hyväksyttäväksi.