Helsinki nosti maauimaloidensa maksimihenkilömääriä – Espoo pitää rajoituksen toistaiseksi entisellään

Leppävaaran maauimalan maksimihenkilömäärä on toistaiseksi yhä 500. Lisäksi voimassa on allaskohtaisia henkilömäärärajoituksia. Sirpa Repo

Sirkku Aalto

Espoo pitää maauimalansa maksimihenkilömäärän toistaiseksi ennallaan 500 henkilössä. Maauimalan ja uimahallien henkilömäärärajoituksiin voi kuitenkin olla luvassa helpotuksia, kertoo uimahalliasiantuntija Ari Jaakkola Espoon kaupungilta.

– Uutiset tartunnoista alkavat olla niin hyviä, että voisi kuvitella, että rajoituksia olisi pikkuhiljaa mahdollista helpottaa, Jaakkola sanoo.

Helsinki nosti viime viikolla maauimaloidensa maksimihenkilömääriä. Esimerkiksi Uimastadionille pääsee nyt aiemman 500 henkilön sijasta enintään 1 000 henkilöä.

Jaakkola katsoo, että maksimihenkilömäärän voisi nostaa 500:sta 1 000:een myös Leppävaaran maauimalassa. Leppävaaran uimahallin puolella rajoitusta voitaisiin Jaakkolan mukaan nostaa nykyisestä 200:sta ainakin noin sadalla.

– Toisaalta meidän ei kannata nostaa asiakasmäärää, jos meillä on allaskohtaisia rajoituksia. Ei ole järkevää ottaa ihmisiä jonottamaan altaisiin, Jaakkola sanoo.

Esimerkiksi Leppävaaran maauimalan isoon altaaseen pääsee kerrallaan enintään kymmenen uimaria yhtä rataa kohti. Monitoimialtaaseen polskijoita pääsee kerrallaan korkeintaan 50.

Lämmin viikonvaihde toi Leppävaaran maauimalaan väkeä ainakin ajoittain jonoksi asti. Maauimalan alueella lauantaina illansuussa käynyt Jaakkola kertoo, että jonoa oli sisäänpääsyyn ja monitoimialtaalle.

Isolle 50 metrin kuntouintialtaalle jonoa ei Jaakkolan käsityksen mukaan ole muodostunut.

– Se iso kuntouintiallas vetää niin hyvin, että sinne mahtuu, Jaakkola sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Espoossa varmistui yhdeksän uutta tartuntaa – Kaupunki korjasi aiempaa lausuntoaan: Hoivakodissa ei olekaan koronaa
 2. Sijoitusyksiö Espoossa antaa huonomman vuokratuoton kuin Vantaalla – Ratojen varteen keskittyvä kasvu "voi vaikeuttaa syrjempänä raiteista sijaitsevien asuntojen vuokrausta"
 3. Kivenlahden uimarannalla ulosteen aiheuttamaa saastumista – uimista vältettävä toistaiseksi
 4. HSL on varautunut maskien käyttöön mutta odottaa virallisia ohjeita – "Onko se pakko vai suositus ja koskeeko se yleisesti joukkoliikennettä vai vain ruuhka-aikoja"
 5. Poliisi: Häiriökäyttäytyminen lisääntynyt Espoossa, henkirikosten ja niiden yritysten määrä kasvanut Länsi-Uudellamaalla
 6. Espoon kaupungintalon purkaminen ei ala loppukesästä – taloa koskeva valituskierre jatkuu
 7. Lapsen varastettu pyörä löytyi netin myyntipalstalta – sopi kaupat Leppävaaraan ja pyysi poliisit paikalle
 8. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 9. Shaker-lehti: Räppäri Setä Koponen vetämään olutbisnestä – "Tavoitteena on, että Olarista puhuttaessa tulisi ensimmäisenä mieleen panimo"
 10. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 11. Hänninen 5.8.
 12. Kirkkonummi-päivät järjestetään koronasta huolimatta – torialueelle opastetut kulkuväylät
 13. Lattiahalkeamien vuoksi kaksi kuukautta suljettuna ollut länsimetron asema avautuu torstaina
 14. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi
 15. Kuntoportaiden suosio ei laannu – Soukka sai omansa, seuraavatkin jo suunnitteilla, olarilaisille luvassa pettymys

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.