Helsinki nosti maauimaloidensa maksimihenkilömääriä – Espoo pitää rajoituksen toistaiseksi entisellään

Leppävaaran maauimalan maksimihenkilömäärä on toistaiseksi yhä 500. Lisäksi voimassa on allaskohtaisia henkilömäärärajoituksia. Sirpa Repo

Sirkku Aalto

Espoo pitää maauimalansa maksimihenkilömäärän toistaiseksi ennallaan 500 henkilössä. Maauimalan ja uimahallien henkilömäärärajoituksiin voi kuitenkin olla luvassa helpotuksia, kertoo uimahalliasiantuntija Ari Jaakkola Espoon kaupungilta.

– Uutiset tartunnoista alkavat olla niin hyviä, että voisi kuvitella, että rajoituksia olisi pikkuhiljaa mahdollista helpottaa, Jaakkola sanoo.

Helsinki nosti viime viikolla maauimaloidensa maksimihenkilömääriä. Esimerkiksi Uimastadionille pääsee nyt aiemman 500 henkilön sijasta enintään 1 000 henkilöä.

Jaakkola katsoo, että maksimihenkilömäärän voisi nostaa 500:sta 1 000:een myös Leppävaaran maauimalassa. Leppävaaran uimahallin puolella rajoitusta voitaisiin Jaakkolan mukaan nostaa nykyisestä 200:sta ainakin noin sadalla.

– Toisaalta meidän ei kannata nostaa asiakasmäärää, jos meillä on allaskohtaisia rajoituksia. Ei ole järkevää ottaa ihmisiä jonottamaan altaisiin, Jaakkola sanoo.

Esimerkiksi Leppävaaran maauimalan isoon altaaseen pääsee kerrallaan enintään kymmenen uimaria yhtä rataa kohti. Monitoimialtaaseen polskijoita pääsee kerrallaan korkeintaan 50.

Lämmin viikonvaihde toi Leppävaaran maauimalaan väkeä ainakin ajoittain jonoksi asti. Maauimalan alueella lauantaina illansuussa käynyt Jaakkola kertoo, että jonoa oli sisäänpääsyyn ja monitoimialtaalle.

Isolle 50 metrin kuntouintialtaalle jonoa ei Jaakkolan käsityksen mukaan ole muodostunut.

– Se iso kuntouintiallas vetää niin hyvin, että sinne mahtuu, Jaakkola sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.