Juuri korjattu tie vajosi ja siirtyi paikaltaan yhtäkkiä – tienpitäjä ei heti muista vastaavaa

Kirkkonummen Evitskogissa kokonainen tienpätkä vajosi viime torstai-iltana. Vajoamiskohta oli juuri korjattu ja tienpintaa nostettu osana Lapinkylä-Virkkala -tienparannusprojektia.

Vajoama ja tien siirtyminen on ilmeisesti tapahtunut nopeasti. Ainakaan ely-keskukseen ei ole tullut tietoa, että mitään vahinkoa olisi tullut tienkäyttäjille.

Vajoamisen syystä ei ole tarkkaan tietoa. Projektipäällikkö Lauri Suikki elystä kertoo, että se on kuitenkin tässä vaiheessa jo selvää, että tienpohjalla on joku vanha maakerros antanut periksi.

Vajoamiskohdassa tehdään geologisia tutkimuksia kairaamalla ja vielä pari päivää seurataan, pysyykö tiekohta paikallaan vai vajoaako se lisää.

Sen jälkeen päätetään, miten asiassa edetään. Joka tapauksessa vajoamiskohta on avattava ja korjattava uudelleen.

Kyseinen paikka on hyvin kostea ja tulvavesi on monesti ollut nousemassa tielle. Siksi tienpintaa nostettiin tieremontin yhteydessä.

Kohde on Suikin mukaan korjattu niin kuin oli suunniteltu ja paikka oli ennakkoon tutkittu maatutkalla.

Tapaus on ilmeisen harvinainen.

– Sortumia tapahtuu maanteillä, mutta en nyt muista vastaavaa tapausta toista, Suikki sanoo.

Maantie 1130:n kunnostus ja päällystys on tänä kesänä ely-keskuksen suurin yksittäinen urakka Hämeen ja Uudenmaan alueella.

Urakka on Suikin mukaan aikataulussa, ja koko osuus Kirkkonummen Lapinkylästä Lohjan Virkkalaan pitäisi olla valmis 17. heinäkuuta. Vajonnut kohtakin pystytään korjaamaan määräaikaan mennessä.

Tie on poikki ja liikenne ohjataan Juusjärventien kautta, mutta tonteille ajo on sallittu.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut