Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronatartunnasta lisätietoa – oleskeli altaalla useana päivänä, mutta ei joka päivä

Tapiolan kahluualtaalla viime viikolla (22.–28.6.) oleilleella henkilöllä todettiin koronatartunta tämän viikon maanantaina. Kuva kahluualtaalta heinäkuulta 2019. Sirkku Aalto

Sirkku Aalto

Tapiolan kahluualtaalla oleillut koronatartunnan saanut on ollut altaalla useana päivänä viime viikolla. Espoon terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn kertoo, että kyseinen henkilö on oleskellut kahluualtaalla viime viikolla (22.–28.6.) useampana päivänä, mutta ei joka päivä.

– Kyseessä on yksi henkilö, jolla on maanantaina, siis eilen, todettu positiivinen covid-19-tulos, Svahn kertoo.

Koronapositiiviseksi todetun henkilön ikää Svahn ei kommentoi yksityisyydensuojaan vedoten.

Espoon kaupunki tiedotti myöhään maanantai-iltana, että Tapiolan kahluualtaalla viime viikolla (22.–28.6.) oleilleella henkilöllä on todettu koronatartunta. Oleilun tarkempaa ajankohtaa on jo arvuuteltu sosiaalisessa mediassa.

– Lievä mahdollinen altistuminen on mahdollista koko tuon viikon aikana, jos siellä on käynyt. Silloin kannattaa herkästi tarkkailla omia oireita ja mennä näytteenottoon, jos niitä tulee, Svahn sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirustartunnan oireita voivat olla kuume, yskä, nuha, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, pahoinvointi ja ripuli. Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä.

Lapsiperheiden suosiossa oleva Tapiolan kahluuallas on tyypillisesti vetänyt paljon kävijöitä puoleensa etenkin lämpimillä säillä. Svahn kertoo, että tarkkaa tietoa altaan viime viikon kävijämäärästä ei ole, koska kyseessä on avoin julkinen paikka.

– Kyllä siellä varmasti on ollut helteillä paljon porukkaa, Svahn sanoo.

Toimi näin, jos epäilet koronatartuntaa

Vähäisistäkin koronaan viittaavista oireista on syytä soittaa Espoon koronaneuvontaan numeroon 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18) tai muina aikoina Päivystysapuun numeroon 116 117.

Koronatestiin pääsevät kaikki, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten kuumetta, yskää, kurkkukipua, nuhaa, hengenahdistusta, haju/makuaistin menetystä tai ripulia/vatsakipua ilman muuta ilmeistä syytä.

Ohjeet testauksesta saa puhelimessa.

Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille palvelee numerossa 040 639 3945.

Oirearvion voi tehdä myös osoitteessa www.omaolo.fi. Palvelusta saa omiin oireisiin sopivat ohjeet, miten toimia.

Lähde: Espoon kaupungin verkkosivut

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut