Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronatartunnasta lisätietoa – oleskeli altaalla useana päivänä, mutta ei joka päivä

Tapiolan kahluualtaalla oleillut koronatartunnan saanut on ollut altaalla useana päivänä viime viikolla. Espoon terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn kertoo, että kyseinen henkilö on oleskellut kahluualtaalla viime viikolla (22.–28.6.) useampana päivänä, mutta ei joka päivä.

– Kyseessä on yksi henkilö, jolla on maanantaina, siis eilen, todettu positiivinen covid-19-tulos, Svahn kertoo.

Koronapositiiviseksi todetun henkilön ikää Svahn ei kommentoi yksityisyydensuojaan vedoten.

Espoon kaupunki tiedotti myöhään maanantai-iltana, että Tapiolan kahluualtaalla viime viikolla (22.–28.6.) oleilleella henkilöllä on todettu koronatartunta. Oleilun tarkempaa ajankohtaa on jo arvuuteltu sosiaalisessa mediassa.

– Lievä mahdollinen altistuminen on mahdollista koko tuon viikon aikana, jos siellä on käynyt. Silloin kannattaa herkästi tarkkailla omia oireita ja mennä näytteenottoon, jos niitä tulee, Svahn sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirustartunnan oireita voivat olla kuume, yskä, nuha, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, pahoinvointi ja ripuli. Taudin yhteydessä on kuvattu myös maku- ja hajuaistin häiriöitä.

Lapsiperheiden suosiossa oleva Tapiolan kahluuallas on tyypillisesti vetänyt paljon kävijöitä puoleensa etenkin lämpimillä säillä. Svahn kertoo, että tarkkaa tietoa altaan viime viikon kävijämäärästä ei ole, koska kyseessä on avoin julkinen paikka.

– Kyllä siellä varmasti on ollut helteillä paljon porukkaa, Svahn sanoo.