Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten työttömyys kasvanut hurjasti Espoossa

Nuorisotyöttömyys on noussut Espoossa rajusti koronatilanteen seurauksena.

Esimerkiksi huhtikuussa 15–29-vuotiaista oli työttömänä työnhakijana 5 283 henkilöä. Se on 164 prosenttia enemmän kuin viime vuoden huhtikuussa, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa.

Espoo tavoittelee yhdessä useiden kumppanitahojen kanssa espoolaisten nuorten työttömyyden puolittamista vuoden 2022 loppuun mennessä. Kaupungin kumppaneina on edustajia muun muassa Uudenmaan TE-toimistosta, Uudenmaan ely-keskuksesta sekä Espoon seudun koulutuskuntayhtymästä Omniasta ja muista oppilaitoksista.

Nuorten työttömyyttä voidaan tiedotteen mukaan puolittaa esimerkiksi lisäämällä kohdennettua varhaisen vaiheen tukea, jolloin työttömyysjaksojen määrä vähenee. Toinen keino on lisätä henkilökohtaista tukea, jolloin alkaneet työttömyysjaksot lyhenevät. Myös osaamisen kehittäminen on yksi työllisyyttä edistävä toimenpide.

Toimenpiteet nuorten työllisyyden edistämiseksi ovat pinnalla myös tammikuussa 2021 alkavan työllisyyden kuntakokeilun takia. Kokeilussa kaupungin vastuulle siirtyvät TE-toimistolta muun muassa alle 30-vuotiaat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työttömyysetuuden muodosta riippumatta.