Valitus hylättiin – Espoon kaupungintaloa ei suojella

Espoon vanhaa kaupungintaloa ei suojella. Ympäristöministeriö on hylännyt valituksen, joka koski Uudenmaan ely-keskuksen hylkäävää päätöstä taloa koskeneesta suojeluesityksestä.

Korkein hallinto-oikeus päätti jo marraskuussa 2019, että se ei myönnä valituslupaa talon purkamispäätökseen.

Espoon keskuksessa sijaitsevan kaupungintalon kohtalosta on väännetty pitkään. Siitä on tehty useita valituksia ja suojeluesityksiä. Talon purkamista vastustaneet ovat vedonneet esimerkiksi sen kulttuurihistorialliseen ja arkkitehtoniseen arvoon.

Vuonna 1971 valmistunut rakennus on ollut tyhjillään yli kymmenen vuotta. Se tyhjennettiin työntekijöistä sisäilmaongelmien vuoksi jo vuonna 2008.

Purettavan kaupungintalon paikalle on alustavasti suunniteltu asuinrakentamista. Alueen kehittäminen pääsee nyt täysipainoisesti vauhtiin, kun purkupäätös on selvä.

– Tämä on ollut pitkä prosessi ja hidastanut alueen kehittämistä. Toki valitusoikeus on osa demokratiaa, toteaa teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Hän pitää tärkeänä, että Espoon keskusta päästään nyt kehittämään kokonaisuutena, sillä tuleva kaupunkirata tuo alueelle lisää asukkaita, palveluja ja työpaikkoja.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut