Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osa suljetun Espoonlahden terveysaseman tiloista voi tulla väliaikaisesti käyttöön – peruskorjauksen aikaistamista selvitetään

Osa vesivahingon takia suljetun Espoonlahden terveysaseman tiloista voi tulla syksyllä väliaikaisesti käyttöön. Espoon kaupungin tavoitteena on, että syksyllä voitaisiin ottaa käyttöön terveysaseman vähemmän vaurioituneet tilat, kuten suun terveydenhuollon ja fysioterapian tilat.

Osittain Espoonlahden terveysaseman toimintaa voidaan siirtää väistöön Soukkaan. Selvityksessä on myös mahdollisuus käyttää Matinkylän terveysasemaa väistötilana, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Tarkoitus on kaupungin mukaan myös lisätä etävastaanottoja sekä selvittää mahdollisuutta tarjota palveluita palvelusetelillä tai muutoin lähipalveluna Espoonlahden alueella.

Espoonlahden alueella ei kaupungin mukaan ole saatavilla sellaista tilaa, johon terveysaseman palvelut voitaisiin kokonaisuutena siirtää. Tilapalvelut selvittää myös mahdollisuutta aikaistaa Espoonlahden terveysaseman peruskorjausta, sillä asemarakennus on tulossa peruskorjausikään.

Espoonlahden terveysasema suljettiin huhtikuun puolivälin tienoilla vesivahingon vuoksi. Terveysaseman tiloissa oli lääkäri- ja hoitajavastaanottojen lisäksi hammashoitola, mielenterveys- ja päihdepalveluja sekä fysioterapiaa. Kevään ja kesän ajaksi aseman palvelut siirrettiin muihin toimipisteisiin.