Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei tiedossa jatkotartuntoja – koronapuhelin ruuhkautui tapauksen tultua julki

Tapiolan kahluualtaalla viime viikolla oleilleella henkilöllä todettiin koronatartunta tämän viikon maanantaina. Kuva kahluualtaalta heinäkuulta 2019. Sirkku Aalto

Sirkku Aalto

Tapiolan kahluualtaalla viime viikolla oleilleen koronatartunnan saaneen henkilön jäljiltä ei toistaiseksi ole tiedossa jatkotartuntoja.

– Tällä hetkellä uusia tartuntoja ei ole tiedossa. Itämisaika voi olla 1–14 päivää, kertoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn.

Tapiolan kahluualtaalla viime viikolla useana päivänä oleilleella henkilöllä todettiin koronatartunta tämän viikon maanantaina. Espoon kaupunki tiedotti, että sairastuneen henkilön kanssa samaan aikaan viime viikolla (22.–28.6.) altaalla olleet ovat voineet altistua taudille ja kehotti altaan käyttäjiä tarkkailemaan mahdollisten koronavirustautiin sopivien oireiden ilmaantumista.

Espoon koronaneuvontapuhelin ja terveysasemien puhelinlinjat ruuhkautuivat sen jälkeen, kun uutinen altaalla oleilleella todetusta koronatartunnasta oli tullut julki alkuviikosta.

– Koronapuhelimen ruuhka saatiin eilen hoidettua. Tällä hetkellä koronalinjalla on ihan rauhallista ja jonkin verran puheluita jonossa, mutta tilanne on ihan normaali, Svahn kertoi torstaina aamupäivällä.

Terveysasemien puhelinpalvelun takaisinsoittoa on ruuhkan takia joutunut odottamaan tavallista pidempään.

– Jonossa on parisataa puhelua, mikä on ehkä enemmän kuin normaalisti. Se saadaan tänään hoidettua pois, ellei yhtäkkiä tule paljon lisää puheluita, Svahn sanoo.

Espoossa oli torstaihin mennessä todettu kaikkiaan 901 laboratoriovarmistettua koronavirustautitapausta. Varmistettujen koronatapausten määrä on kasvanut kuudella tapauksella viime viikon torstaista.

Tapausluvut käyvät ilmi Espoon kaupungin viikoittaisista koronatilannekatsauksista. Katsausten luvut ovat kumulatiivisia, eli tapausmäärissä näkyvät myös jo taudista parantuneet.

Lue lisää:

Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronatartunnasta lisätietoa – oleskeli altaalla useana päivänä, mutta ei joka päivä

Tapiolan kahluualtaalla oleilleella todettu koronavirustartunta

Toimi näin, jos epäilet koronatartuntaa

Vähäisistäkin koronaan viittaavista oireista on syytä soittaa Espoon koronaneuvontaan numeroon 09 816 34600 (ma–pe klo 7–18) tai muina aikoina Päivystysapuun numeroon 116 117.

Koronatestiin pääsevät kaikki, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten kuumetta, yskää, kurkkukipua, nuhaa, hengenahdistusta, haju/makuaistin menetystä tai ripulia/vatsakipua ilman muuta ilmeistä syytä.

Ohjeet testauksesta saa puhelimessa.

Tekstiviestipalvelu kuulovammaisille palvelee numerossa 040 639 3945.

Oirearvion voi tehdä myös osoitteessa www.omaolo.fi. Palvelusta saa omiin oireisiin sopivat ohjeet, miten toimia.

Lähde: Espoon kaupungin verkkosivut

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut