Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon

Kuvituskuva. Petra Husu

Minna Harmaala

Poliisi on saanut kiinni miehen, jota epäillään neljästä asuntomurrosta Helsingin Veräjämäessä. Poliisi epäilee, että miehellä oli mukanaan rikoskumppani, mutta tätä ei ole etsinnöistä huolimatta tavoitettu.

Miesten toimintatapa oli varsin röyhkeä, sillä kaikissa kodeissa oli murtojen tapahtumahetkellä kotona vähintään yksi asukas. Yhdessä asunnossa sinne tunkeutunut voro jopa kaatoi asukkaan kumoon. Tätä tapausta poliisi tutkii rikosnimikkeellä ryöstö, kolmessa muussa murrossa nimikkeenä on tällä hetkellä varkaus. Nimikkeet voivat vielä muuttua tutkinnan edetessä.

Miehet pääsivät asuntoihin esimerkiksi avoimen tai lukitsemattoman oven tai avoimen ikkunan kautta. Yhdessä kohteessa he kiipesivät ensin auton konepellille ja sitä kautta asuntoon. Konepeltiin tuli suuret painaumat.

Asunnoista miehet anastivat muun muassa elektroniikkaa ja elintarvikkeita.

Poliisi pyytää miehistä havaintoja tehneitä ilmoittamaan niistä osoitteeseen omaisuusrikoksetrpo.helsinki@poliisi.fi.

Vinkit

Poliisin neuvoja asuntomurron varalle

Pidä myös kesähelteillä sellaiset ovet ja ikkunat lukittuina, joista murtovarkaan olisi mahdollista päästä asuntoon, kun et ole paikalla.

Älä jätä pihalla näkösälle esineitä, jotka voisivat helpottaa murtovarkaan pääsyä asuntoon, eli esimerkiksi työkaluja.

Jos asuntoosi on murtauduttu tai yritetty murtautua, soita välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoita tapahtuneesta.

Älä koske mihinkään tai liikuta tavaroita ennen kuin poliisi on suorittanut asunnossa tarvittavat tutkintatoimenpiteet. Vältä myös turhaa liikkumista asunnossa.

Jos murtovarkaat ovat jättäneet jälkeensä jotain, vaikka vain roskia, kerro siitä poliisille. Murtovarkaiden jättämiä jälkiä voidaan hyödyntää tutkinnassa.

Valmistaudu tekemään lista asioista, joita asunnosta on kadonnut. Myös arvoltaan vähäisemmät esineet voivat olla merkityksellisiä tutkinnassa, koska monesti murtovarkauksia tehdään niin sanotusti sarjoissa ja vähäarvoisempikin esine murtosaaliin joukossa voi paljastaa, missä asunnossa varkaat ovat käyneet.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut